Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Milyen hamar gyógyul egy...

Milyen hamar gyógyul egy vágott seb? Normális ez?

Figyelt kérdés

Szombaton zöldség vágás közben az ujjamba is sikerült bele engednem a kèst. Kb 4-5mm mèlyre ment, a vérzés elállt két percen belül. Kitisztitottam aztán később sebtapaszt tettem rá. Ma már ugye kedd, és azt vettem észre, hogy azóta semmit nem változott a seb. Persze nem vérzik, de nem “forrt” össze a két rész, ugyanolyan nyílt az egész. Ennyi idő alatt nem kellett volna össze tapadnia?

Szerencsére ritkán ejtek sebet magamon, a lábamon volt nemrég horzsolás, az is úgy tűnt nagyon nagyon lassan gyógyul.

Ez normális így felnőttként? Mert gyerekként rengetegszer megesett ilyen ès pikk pakk begyógyult. Azóta meg ugye kevés a tapasztalat. Nektek mennyi idő?

27n

aug. 27. 08:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nekem is eltart ennyi ideig.
aug. 27. 08:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Valóban nem normális, hogy ennyi nap után semmit se gyógyuljon szinte. Készítess egy vérképet, hemoglobin, feherversejtszám, cukor, alvadásidő
aug. 27. 08:23
 3/4 anonim ***** válasza:
én egyszer vágtam el a kezemet, széttörött a pohár és utánanyúltam. nagyjából 1 hétbe telt mire teljesen összeforrt a teteje, a helye azóta is megvan (volt ez már 3 éve).
aug. 27. 08:35
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem ha szépen sikerül lefertőtleníteni és utána tisztán tartani az ilyen kis kézvágásokat, akkor az első napokban nagyon nem látványos a gyógyulás. Ha bbegyullad, akkor sokkal inkább látszik hogy történik valami, úgy néz ki hogy gyógyul, de valójában lassabb, rondább a folyamat.

Szerintem a nagyon vastag hámréteg miatt nem látszik semmi változás az elején.

aug. 27. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!