Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Kell ettől tartani?

Kell ettől tartani?

Figyelt kérdés

Édesanyámnak lesz egy térdprotézis műtétje néhány hónappal később. Ma tudtam meg, hogx ez sajnos elkerülhetetlen ugyanis a reményem megvolt, hogy hátha nem kell műtét, viszont ma anyukám a 3.szakorvos véleményét hallgatta meg. Mind a 3 orvos a műtétet javasolta. Viszonylag hamar kapott időpontot, mert tudtommal a műtéteknél több éves is lehet a sor.

A lényeg az, hogy nagyon félek, hogy mi lesz vele a műtét alatt, mivel altatásos a műtét ( spekulációk szerint 2-3 órás). Sok olyan rémtörténetet hallottam, hogy valaki felébred az altatás alatt, vagy akár nem is ébred fel. Ebbe nem is akarok belegondolni, de nagyon tartok attól, hogy mi fog történni.

Valaki aki esetleg volt ebben a helyzetben tud tanácsot adni, hogy ne aggódjak ennyire?

2024. júl. 31. 21:41
 1/1 anonim ***** válasza:
Aneszteziológusként azzal tudlak megnyugtatni, hogy ma már olyan korszerű gépekkel dolgozunk, melyek folyamatosan mérik az adagolt anesztetikum koncentrációját, bármikor tudjuk mélyíteni, vagy (pl. vérnyomás esése esetén, ha szükséges), “felszínesebbé” tenni a narcosist, nem beszélve az ún. alvásmélységmérő modulok használatával a betegőrző monitorokban, melyek minimális hozzáértéssel értékelhető eredményt adnak folyamatosan a központi idegrendszeri tevékenységről (konkrétan itt arról, hogy érzi-e a fájdalmat), amely alapján szintén lehet kormányozni a altatás “mélységét”. Azt megkerdezhetem, hogy miért nem gerinckozeli (spinalis) érzéstelenítésben gondolkoznak? Aközben is lehet pl. midazolammal, fentanyllal, propofollal stb. “szendergővé” tenni valakit, hogy ne élje meg a műtéttel járó egyéb kellemetlenségeket (zajok, eszközök hangja, stb.).
2024. aug. 1. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!