Műtéti sebre krém?
Figyelt kérdés
Nemrég volt műtétem. A varratokat már kiszedték, az orvos utasítása alapján kivártam a 4 napot, és levettem a kötést. Érdemes lehet valamilyen krémmel kenegetni? Pl.: fürdés után.2024. máj. 12. 13:44
1/9 anonim válasza:
Ha valamivel kenegetni akarod: Contractubex
3/9 Ypszilon1980 válasza:
Egyelőre ne kenegesd semmivel még.
4/9 anonim válasza:
Egy műtéti sebre speciális gyógyító krémet használhatnak az orvosok a sebgyógyulás támogatására. Ezek a krémek általában antibakteriális hatásúak, segítenek megelőzni a fertőzéseket, hidratálják a sebet és elősegítik a sebgyógyulást. Fontos azonban, hogy csak az orvos által ajánlott és előírt krémeket használja a műtéti sebre, és kövesse az orvos utasításait a gyógyulás folyamatában.
5/9 anonim válasza:
Első válaszoló nagyon jól írta:20cm-es sebem volt, szívbillentyű. Egy 6 cm-es rész csúnyán nézett ki,Contractubex krémmel kentem sokáig, alig látszik a seb helye.
6/9 anonim válasza:
4: húzzd le magad az értelmetlen ChatGPT-s válaszoddal, nem segít senkinek csak a szemetet növeli.
7/9 Ypszilon1980 válasza:
#5: Igen, de ez egy friss seb még, a heg gyógyulása még tart a varratok kiszedése után is. Az orvosával mindenképpen egyeztessen, ha valamit rá akarna kenni, hogy mikor és mit érdemes. Nem is esett arról szó még, hogy a Kérdező mi miatt akarja kenegetni, mi a célja vele.
8/9 A kérdező kommentje:
A gyorsabb és szebb gyógyulást szeretném segíteni.
2024. máj. 12. 15:28
9/9 anonim válasza:
Nekem császár után cicaplastot írtak a zárójelentésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!