Láb törés/zúzódása miatt kaptál vérhígítót?
Figyelt kérdés
Zúzódott a bal kislábújjam,pihenes a javaslat.
Verhigitot viszont nem kaptam es félek nehogy trombózis alakuljon ki.
Apukam ugyanis igy járt,9nap korház,helyrejott!
Emlitettem az orvosnak azt mondta a kockazat megvan. De elore feleslegesen nem ir fel semmit. Figyeljem. Ha gond van jelentkezzek
Ti kaptatok elore verhigitot?
2024. márc. 3. 16:53
1/7 anonim válasza:
A kis lábujjad zúzódása túl kicsi sérülés ahhoz, hogy az egész szervezetedet megterhelő vérhígítót adjanak rá.
4/7 Ypszilon1980 válasza:
Nem kell ahhoz, én sem kaptam, de minek is?
5/7 A kérdező kommentje:
En annak csak orulok ha nem kell es tenyleg nem lesz semmi bajom
Fiatal vagyok 26 eves
Élni szeretnek még
2024. márc. 3. 19:16
7/7 anonim válasza:
Törés, zúzódás, műtét stb. után nem a sérülés miatt adják a vérhigítót, hanem mert a folyamatos (vagy majdnem folyamatos) fekvés miatt nagyobb a kockázata a vérrög kialakulásának az alsó végtagokban. Miután a kislábujjadról van szó, a pihentetés esetedben valószínűleg nem 24/24-es fekvést jelent, tehát ezért nem adnak. Ha fekvőgipszed lenne adnának. Vagy műtét után is, ha feküdni kell (pl. térdműtét) kötelező, a protokol része.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!