Röntgen értelmezése?
Sziasztok. Sok sok éve volt több független alkar törésem is (könyök, csukó, orsócsont 2/3-ánál kb), majd rá kb 10 évvel kíváncsiságból csináltattam röntgent, mivel a tenyeremet nem tudom felfelé fordítani, csak kb 90˙-ig és próbálom megérteni az anatómiai okot.
A leleten ez szerepel: "A bal alkarcsontok diaphysisének kp. harmadában a törési rések átépültek, 13 fokos dorsal felé nyitott szögű
tengely eltérés maradt vissza"
Szóval ha jól értelmezem, a normálistól 13°-kal háti irányú összeforradás történt az orsócsonton, ami korlátozza a csukló tengelye körüli mozgását.
Próbálom megérteni, de nem vagyok benne biztos, hogy jól értelmezem e. Az alábbi képeket letöltve valaki be tudná nekem rajzolni a lényeget és visszaküldeni privát üziben?
Köszönöm!
Én a könyök törésedet gyanúsítanám.
A leírt szögeltérés nekem nem magyarázza ezt meg a térben. Hacsak a mozgást kivitelező izmoknak nincs az útjában, vagy nem sérültek azok is komolyabban.
Rajzolni nem tudok túl jól, de "pronatio, supinatio, alkar" kereséssel van sok jó rajz a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!