Térd ficam után a hétköznapokban, munkában használtatok valamilyen térd szorítót vagy rögzítőt?
2 hónapja volt tér ficamom.
Alpin favágással foglalkozom.
Sokan ajánlották, hogy használjak az első pár hétben, vagy hónapban térd rögzítőt (ezt a tépőzáras csuklós cuccot).
Mások azt mondták, hogy nem jó pl napi 8 órában használni mert elgyengülnek a stabilizáló izmok.
A térdszorító pedig csak kompressziót ad, stabilitást nem igazán.
Nem igazán tudom mi tévő legyek.
Amúgy stabilnak érzem a térdem. Fokozatosan terhelem már. Tornázgatok vele stb. Próbálok egy erős izmos lábat felépíteni a későbbiekben.
Nekem több térdficamom is volt, egyik térdemet operálták is emiatt
Szerencsére én laza munkát végzek, de komoly fizikai meló melett mint amilyen a tied biztos érdeems valamilyen fásli vagy speckó térd rögzitő
Mert a ficam ha egyszer megtörtént az azt jelenti hogy anatómiailag hajlamos vagy rá.
Engem emiatt operáltak is, kimélyítették a vájatot amibena térdkalácsom mozog meg varrogattak is valamit.
Ugy hogy csak óvatosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!