Kérhetem, hogy öljenek meg?
Szóval, sok balesetet látok, hogy túléli az illető de lerokkan elveszti a végtagját lebénúl stb stb, nem tudja azt az életet élni amit ezelőtt, és a kérdés, hogy ha én is olyan szerencsétlen vagyok, hogy túlélek egy csúnya balesetet és szarul jövök ki lerokkanok vagy lebénulok stb, akkor kérhetem azt az orvosoktól, hogy öljenek meg? Mármint én nem akarok így tovább élni és inkább kapcsoljanak le a gépről vagy bármi?
Van ilyen lehetőség egyáltalán?
6
Nincs ilyen. Elvétve akad egy-egy ilyen ország, ahol ezt lehet.
A cselekvőképes beteget megilleti az ellátás visszautasításának joga. Megölni nem fogják, legfeljebb belehal a kezelés hiányába.
A beteg megtagadhat minden olyan ellátást, amelynek elmaradása esetén súlyos vagy maradandó egészségkárosodás következne be, de csak köz- valamint magánokiratban, illetve írásképtelensége esetén két tanú együttes jelenlétében.
Megtagadható az olyan életfenntartó, életmentő beavatkozás is, amikor valaki gyógyíthatatlan betegségben szenved és betegsége következtében önmagát fizikailag ellátni képtelen, illetve fájdalmai megfelelő gyógykezeléssel sem enyhíthetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!