Mi lett a térdemmel?
Reméljük, hogy elmúlik. Amúgy a futás nem a legegészségesebb sport, épp emiatt, amit te is tapasztaltál. Az ember nem erre lett kitalálva, mivel csak a küzdj, vagy menekülj viselkedéshez - a menekülés rövid távon szükséges elviekben. A futás eléggé meg tudja terhelni az ízületeket. Minél idősebb valaki annál inkább.
A térdfájdalomra használj Diclofenac tartalmú kenőcsöt, vagy gélt, illetve a lóbalzsam is be szokott válni. Borgathatod is a térded, most egy ideig ne terheld - ha tudod -, és felpócolhatod, az a vénáknak is jót tesz. Tehát, amikor vízszintesen fekszel, akkor a kritikus részek alá tehetsz összehajtott párnát, vagy összetekert pokrócot.
Segíthet még a porcerősítő (glükozamin-kondroitin-MSM-kollagén)
pl.: [link]
Vagy ami még hatásos, az a Kurkuma kapszula:
pl.: [link]
Én egy bő huszassal idősebb vagyok, nekem is problémás a térdem, és sajnos már ott tartok, ha akarnék sem tudnék futni. Bár legalább már jobban megy a járás is. A fenti térd tablettát szedem egy ideje. Nekem bevált, pedig ramaty állapotban volt a térdem (és akkor a derekamról még szó sem esett).
Annyit javult a tablettától a lábam, hogy már képes vagyok másfél órát állni, bár az is igaz, néha be-be rogy a lábam, járás közben, de akkor résen vagyok.
Futás helyett inkább csak gyalogolj, az erősíti a lábad, és ha nem megy, akkor marad a séta, pihenésekkel közbeiktatva. Inkább, mint hogy túlerőltesd a lábad, mert még jó ideig szükséged lehet rá!
1 hónapnyi mozgással az elég komoly térdfájdalmam elmúlt.
Egyszerűen csak nincs bejáratva, nem szokta a mozgást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!