Megrázott az áram, kell valamitől tartanom hosszútávon?
Egy héttel ezelőtt az egyik ismerősöm lakásán megrázott egy villanykapcsoló, annyira, hogy utána a bal felkaromban zsibbadást éreztem és a közérzetem se volt a legjobb. A sürgősségin bent töltöttem egy estét, ahol a véreredményemen minden értékemen látszott, hogy megrázott az áram, de az EKG-m jó lett.
Az orvos szerint nem lesz semmi baj, de azóta sokkal többet fáj a bal karom és a hátam is (ez ezelőtt is megvolt, egy kisebb sérülés miatt, de az áramütés óta fokozódott). Sok helyen olvastam, hogy szív panaszoktól kezdve, rengeteg minden jelentkezhet napok, akár hetekkel később is. Ettől mennyire kell tartanom?
Sztem semennyire. Jól tetted, h bementél a kórházba vele, de ha onnan elengedtek már, akkor jó eséllyel rendben leszel. A legnagyobb veszély a vérrögképződés esélye az áramütés utáni napokban, de azon te már túlvagy. A karod és hátad azért fáj, mert az izmaid hirtelen összehúzódtak az áramütés miatt, megrándulhattak. Annak idő kell, h helyrejöjjön. Sztem rendben leszel, ne stresszeld magad.
Ha mégis nagyon aggódsz, menj el a háziorvoshoz, csinál egy ekg-t, ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!