Bokatörés után mi várható? (többi lent)
Június 24-től július 2-ig volt a sportszervezet által szervezett szezonvégi táborunk. Sajnos 29-én a szálláshelyről kimenet lecsúszott a lépcsőről lábam és magam aláfordult a bokám, ami akkorát reccsent, hogy na. Valahogy eljutottam a közös helyiségig, de már alig tudtam ráterhelni. A csapatorvos javaslata alapján azonnal a legközelebbi kórházba mentünk, ahol a megröntgenezést követően kiderült, hogy eltört a bokám. 1 hétre gipszsínt kaptam, amit július 7-én végleges fekvőre voltoztattak, miután közölték, hogy a csontosodás nem indult be. A járógipszet kaptam július 14-én 5 hétre.
Jelenállás szerint augusztus 18-án veszik le a járógipszet.
Mire számítsak gipszlevétel után, ill. a visszatéréssel kapcsolatban?
megjegyzés: Focizom 9 éve versenyszinten. (17 vagyok)
Nem, nem más, mert rhadtul a TE sérülésedtől függ, amit mi nem látunk.
Mondhatom, hogy hú, én már egy hétre rá szaladtam, lehet neked komplikáltabb törésed volt, és még 4-5 héten át legalább rehabra kell járni.
Ebben igazad is lehet.
Hol írtam, hogy egyáltalán nem bízok az orvosokban? Azt írtam - ezt le is írtam, hogy - jobban átláthatom azt, hogy mi várható gyógyulás és visszatérés terén. Az orvosok először a standard időt mondják. (Ezt egyébként az orvosok is eliserik)
Azért írtam "én" megjegyzéssel, mert a saját sérülésemmel kapcsolatban én is megkaptam ugyanazt, hogy bízzak jobban az orvosokban.
Minden sérülés esetén van egy standard idő, ami alatt alaphelyzetben helyre kellene jöjjön a sérülés. - igen, és AZ pont semmi nem jelent, ennyi.
Kismillió dologtól függ, kezdve a sérülés mértékétől, mélységétől, komplikáltságától, a saját szervezeted állapotától, mennyire terheled amikor még nem szabadna, stb.
Nagyapám vagy az én kezem töréskor hat hét gipsz plusz 1-2 hét fásli után már egészen oké volt.
Apám ellenben ripityára törte, és ő gipszlevétel után majdnem egyéven át gyógytornára járt, mire helyrejött neki.
Úgyhogy továbbra sem számítanak a "tapasztalatok", mert mindenki más.
Részben vitatkoznék veled. Igenis van egy olyan dolog, amire fel lehet készülni azok alapján, amit mások leírtak, hogy ők hogy mentek át rajta. Ezért egyetértek a kérdezővel, hogy feltette a kérdését. Persze! Az is igaz, hogy minden ember más és más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!