Az ugrócsont ficamodott vagy tört a linken található röntgen képek alapján? Mi várható? Mik a felépülés esélyei?
Mivel információt nem kaptam a dokiktól és a zárójelentés szövege ellentmondásosnak tűnik számomra, ezért kérném olyasvalaki segítségét, aki tudja értelmezni a röntgenképeket és zárójelentés szöveget:
(a képek letöltés után zoomolhatók)
Én elolvastam többször is, nekem nem tűnik ellentmondásosnak. Az "ugrócsont ficamát és a külbokacsúcs (ha jól értelmezem az az ugrócsont hátsó "kiálló része") törését" igazolják." A dislocatioval járó ferde törés = ficammal járó ferde törés. Kificamodott a bokád, egy részén tört is, amelyet helyreraktak és begipszeltek.
Igazítsatok ki, ha tévedek.
Köszönöm a segítséget!
Amit írtatok, az alapján én az alábbiak szerint képzelem el:
(a magyarázathoz egy "talus_harmad.png" nevű képet fel is töltöttem a címben említett linkre.)
>>>
zárójelentés:
1] " A talus kp. harmadában dislocatioval járó ferde törés látható "
2] " Az elvégzett képalkotó vizsgálatok az ugrócsont ficamát és külboka csúcs törését igazolták "
>>>
Az "1]"-es mondat azt jelentheti, hogy:
-> A "talus_harmad.png" képen sárgával jelölt "talus" 1/3-ánál egy külboka csúcs törés látható.
(A talus 1/3-ánál piros csillaggal jelöltem a külboka csúcsát.)
->>> Tehát az ominózus 1]-es mondat lehet, hogy pont a külboka csúcs törésének pozícióját hivatott leírni, és nem azt írja le hogy a talus tört az 1/3-ánál...
->>> Ebből kiindulva akkor tényleg nincs eltörve a képen sárgával jelölt talus csontom, csak a pirossal jelölt külboka csúcs van letörve.
Persze bárki véleményét a röntgenről és ezen eszmefuttatásról szívesen veszem továbbra is :)
jah, és elnézést az esetlegesen túlbonyolított megfogalmazásért :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!