Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Ínhüvelygyulladással nektek...

Ínhüvelygyulladással nektek mit csináltak?

Figyelt kérdés

3 hónapja fáj. Krém, injekcio kúra volt már.

Majd hétfőn kell visszamennem.

Mi hatásos rá?

Legutóbb fáslit tettek rá és nyakba kötve kell hordanom elvileg. Amit meg mindig nem tudok, mert nyilván a hétköznapi életben nem tudok egész nap felkotott kézzel lenni.

Esetleg tudtok orvost ajánlani Pesten?

2023. aug. 6. 13:44
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Kórházban voltam vele rendelésen. Ott első körben megnézte egy nem kézsebész. Volt uh, röntgen.

Onnan felküldtek a sebészetre, ahol egy kézsebész fizikális vizsgálatot csinált és megnézte a felvételeket.

Aztán ő mondta, hogy kiír gipszelésre. Kaptam tőle egy papírt, amit a sebészet mellett kellett beadnom egy ablakon és ott mutatták a gipszelőt, hogy szólítani fognak.

Nekem elsőre gipszsínt tettek rá és 1 hét után most hétfőn kerultem körkörös gipszbe. Ez még 6 hétig rajta kell legyen, szeptember 26-án lesz a gipszlevétel.

Azt nem tudom mitől függ kinek hogy gipszelik.

Nekem ott mondta az orvos hogy ujjak és könyékig kell rögzíteni.

2023. aug. 18. 13:57
 12/17 anonim ***** válasza:

Délelőtt kaptam beutalót kezsebeszetre. Elvileg oda másnap reggel bemehetek és csak ki kell várni a sort.

Ha úgy van, be is gipszelik?

Jelenleg egy merev sint kaptam, ami fáslival rögzíti a kezemet ujjak teljesen és konyekig.

Könnyített gipszet lehet kérni?

2023. szept. 7. 13:31
 13/17 A kérdező kommentje:

Igen, ha gipsz kell, ott mrg is csinálják.

Én is így voltam, megnézte egy kezsebesz, kiírt gipszre és a papírt le kellett adnom a gipszelő ahol van.

Utána már gipszben vissza a dokihoz.

Nem tudom van-e könnyített.

Nekem egy hétre gipszsínbe tették és utána kaptam a végleges gipszet még 5 hétre de nekem sima fehér gipszben van.

Fel fogják kötni így szerintem nagy különbség nem lehet a súlyban.

2023. szept. 7. 13:47
 14/17 anonim ***** válasza:

Gipszelés mennyi idő?

Szárad gyorsan és mehetek?

Mennyire kellemetlen? Az ujjaim és csuklóm elég érzékeny, a sínezés is fájt ahogy lenyomta az ujjaimat.

2023. szept. 7. 14:20
 15/17 anonim ***** válasza:

Hétfőn kell mennem kezsebeszhez reggel 7-re. A privát orvos a papírra azt írta hogy mivel kezelésekre nem reagál a gyulladás, így gipszrogzitest javasol :(

Ilyenkor ez mennyire biztos?

Tuti be kell gipszelni?

Nem szeretnék gipszet hetekre..

2023. szept. 16. 14:37
 16/17 anonim ***** válasza:

Aki így járt mint én: kiderült ha előbb megyek kézsebészhez akkor nem kellene most 6 hétig gipszben lennem nyakig.

Az egész kezemet be kellett gipszelni, majdnem hónaljig.

Azt hittem konyekig lesz de a gipszelőben közölte az orvos hogy nem, így kérte a kezsebesz:(

Felrakták, utána rám lett kötve nyakba és testre, sírva jöttem ki.

Gipszelés után vissza dokihoz és ott mondta hogy ha nem lett volna ennyire húzva a kezelés akkor adott volna könyékig érőt de ha szeretném hogy gyógyuljon akkor nem szabad most használni, amit csak ekkora gipszben lehet elérni :(

Járt valaki így hogy ekkora gipsz kellett?

A háziorvos is teljesen leült mikor látta milyen nagy gipszet kaptam.

2023. szept. 28. 14:51
 17/17 A kérdező kommentje:

Hűha az nagyon rossz lehet :/

Nekem 4 ujj és konyekig volt gipszben.

Két napja vették le, most még fáslizva van.

De tuti úgy gipszelnek ahogy indokolt.

2023. szept. 28. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!