Bokaszalag-szakadás! Hogyan tovább? (többi lent)
6 nappal ezelőtt a hobbimnak átadva magam, gördeszkáztam. Az egyik ugrás után teljesen magam alá bicsaklott a bokám. Először nem gondoltam semmi komolyra. Végül aznap este a sürgősségin kötöttünk ki, ahol csak a törést zárták ki. Végül tegnap egy magán egészségügyi vizsgálaton kiderült, hogy részlegesen bokaszalag-szakadásom van. A szalagsérülés okozott egy csontfelszín repedést, ami lényegében elkezdett már gyógyulni.
A bokaszalag-szakadás mennyi idő alatt regenerálódik? Hány hét vagy hónap alatt jön teljesen rendbe? Ki, milyen kezelést, gyógytornát, fizioterápiát kapott rá?
1 hétig rögzítő volt a bokámon, amire ráállni sem nagyon volt szabad. Így egy hétig otthon pihentettem, jegeltem, sportkrémmel kentem.
Köv héten ilyen gumis bokarögzítőt kaptam, és gyógytornára kellett járnom, és folyamatosan terhelni.
Bő 5-6 hét volt mire meggyógyult, de utána még hónapokig érzékeny volt.
Köszönöm a válaszokat!
Sportolsz valamit? Milyen idős vagy?
Mit sportolsz? Milyen idős vagy?
Én versenyszinten kosarazom és hobbiszinten gördeszkázok. Sokat kerékpározok is. 16F
Várom a további tapasztalatokat a sérüléssel, a rehabilitációval és a sportba való visszatéréssel kapcsolatban.
Kort, nemet, sportágat írjatok légyszíves!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!