Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Egy alumíniumdoboz nyitófüléve...

Egy alumíniumdoboz nyitófülével felsértettem az ujjam három napja, és még mindig csúnyán néz ki a seb. Sebtapaszt cserélem rajta. Mikor fog begyógyulni?

Figyelt kérdés
2023. júl. 30. 11:57
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Szóval megvágtam a kezem és első nap vérzett, de még most is csúnya a seb.
2023. júl. 30. 12:03
 2/16 anonim ***** válasza:
9%
Hány éves vagy?
 3/16 anonim ***** válasza:
(Költői kérdés nem kell rá válaszólni) 1es voltam.
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Miért van sebtapasz rajta? Vérzik még mindig?

Vedd le a tapaszt, mert így csak bepállik és nem gyógyul, szellőznie kell!

Fertőtlenítsd le és hagyd szabadon, csak figyelj rá, hogy ne menjen bele kosz illetve ha koszos lesz mosd ki hamar.

Meg be is kenheted neogranormon kenőccsel.

2023. júl. 30. 12:05
 5/16 A kérdező kommentje:

Nekem azt mondták, hogy jobb, ha van rajta sebtapasz, főleg fürdéskor vagy ha olyan dolgot csinálok, hogy belekaphat valami. Nem mindig volt rajta tapasz. Akkor hagyjam anélkül? Milyen esetekben kell állandóan a seben hagyni egy tapaszt?

Az a baj, hogy nem volt itthon semmi, amivel le tudtam volna fertőtleníteni, csak vízzel mostam ki.

Jobban néz ki, mint amikor történt, de azt hittem, három nap alatt el fog múlni.

Akk

2023. júl. 30. 12:12
 6/16 anonim ***** válasza:
Azért ha a gyulladás nem szűnik inkább menj el dokihoz. Én pár éve kiszedtem egy olyan apró szálkát a tenyeremből, hogy említésre se méltó. Másnap már piros volt, egy nap múlva már zsibbadt a kezem. Végül kaptam egy tetanuszt, (mondjuk már valami más a neve). Azt mondta az orvos, hogy bármi lehetett a szálkán mielőtt a kezembe állt és ritkán, de vérmérgezést is lehet kapni. Az ilyen üdítős dobozokat raktárokban tárolva könnyen egér vagy patkány is bepiszkítja, így nem nehéz összeszedni egy fertőzést.
2023. júl. 30. 12:16
 7/16 A kérdező kommentje:
Unguentum ad vulnera kenőcs segít ilyen esetben? Heg ugye nem fog maradni utána?
2023. júl. 30. 12:17
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Tapasz csak akkor kell ha vérzik, vagy olyan munkát végzel, ahol durván koszos leszel pl: kertben földben turkálsz vagy ilyesmi, de akkor is csak addig amíg ezt csinálod, utána már nem kell rá.

Fürdéskor sem kell rá, csak ne áztasd a vízben.

Betadine oldatot vagy kenőcsöt fertőtlenítéshez, bármelyik patikában lehet venni!

Ha gyerek vagy akkor meg szólj a szüleidnek!

2023. júl. 30. 12:20
 9/16 A kérdező kommentje:
#6 Most kicsit megijedtem. Arra nem gondoltam, hogy vérmérgezést is lehet ettől kapni. De három nap alatt már kiderült volna, ha nagyobb baj van, vagy nem?
2023. júl. 30. 12:20
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
7. Az a kenőcs is jó rá, nyugodtan kend be vele.
2023. júl. 30. 12:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!