Egy alumíniumdoboz nyitófülével felsértettem az ujjam három napja, és még mindig csúnyán néz ki a seb. Sebtapaszt cserélem rajta. Mikor fog begyógyulni?
Miért van sebtapasz rajta? Vérzik még mindig?
Vedd le a tapaszt, mert így csak bepállik és nem gyógyul, szellőznie kell!
Fertőtlenítsd le és hagyd szabadon, csak figyelj rá, hogy ne menjen bele kosz illetve ha koszos lesz mosd ki hamar.
Meg be is kenheted neogranormon kenőccsel.
Nekem azt mondták, hogy jobb, ha van rajta sebtapasz, főleg fürdéskor vagy ha olyan dolgot csinálok, hogy belekaphat valami. Nem mindig volt rajta tapasz. Akkor hagyjam anélkül? Milyen esetekben kell állandóan a seben hagyni egy tapaszt?
Az a baj, hogy nem volt itthon semmi, amivel le tudtam volna fertőtleníteni, csak vízzel mostam ki.
Jobban néz ki, mint amikor történt, de azt hittem, három nap alatt el fog múlni.
Akk
Tapasz csak akkor kell ha vérzik, vagy olyan munkát végzel, ahol durván koszos leszel pl: kertben földben turkálsz vagy ilyesmi, de akkor is csak addig amíg ezt csinálod, utána már nem kell rá.
Fürdéskor sem kell rá, csak ne áztasd a vízben.
Betadine oldatot vagy kenőcsöt fertőtlenítéshez, bármelyik patikában lehet venni!
Ha gyerek vagy akkor meg szólj a szüleidnek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!