Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Ki, hogyan bírta a mankókat...

Ki, hogyan bírta a mankókat megszokni?

Figyelt kérdés

Külboka törése. 2 gyerek itthon, próbálok pihizni,de nem mindig megy. Kaptam mankókat, viszont szörnyü, már vízhólyagosak a kezeim, a jó lába fáj a féloldalas terheléstől. Már ott vagyok, hogy leszedem a gipszről a pólyát (csak alsó részen van gipsz, mert duzzadt volt a bokám)és ha épp fekszem belerakom a lábamat.

Vagy én csinálom rosszul ezt a mankó dolgot, totál kiidegel már.

2023. júl. 17. 21:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hát gondolom az sem arra van hogy maratont fuss vele. Pihenni kéne.
2023. júl. 17. 21:14
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen, de sajnos van, amit muszáj, pihenek, amennyit tudok.
2023. júl. 17. 21:16
 3/12 Metionin ***** válasza:
Nehezen...nekem a hónaljamat dörzsölte ki a hónaljas, az a könyöklős meg elnyomta a karom és kék-zöld volt.
2023. júl. 17. 21:35
 4/12 anonim ***** válasza:
Nekem külboka- és szárkapocscsont-törés miatt 12. napja fekvőgipszem van. Holnapután kapok járógipszet. Eddig, amikor mennem kellett mosdóba, akkor is kényelmetlennek éreztem a mankót. És nekem is van 4 gyermekem. Jó, hogy most 3 táborba van, a negyedik (legkisebb) anyósoméknál nyaral. Ezek mind korábban leegyeztetett volt és az elmúlt hétvégétől van.
2023. júl. 17. 22:08
 5/12 anonim ***** válasza:

Én egész jól bírtam. Április 21-én volt ACL és meniszkusz szakadás mütétem. Már elötte gyakoroltam a használatát. A YouTube-on rengeteg videó van, hogyan kell használni.

Én 6 hétig nem állhattam rá a lábamra és éjjel-nappal rajta volt a merevítö. Sokat pihentem, felpolcoltam, jegeltem. Semmit nem csináltam, a férjem kiszolgált.

Ha nyomja a hónaljat, nincs rendesen beállítva. Elvileg 2-3 újjnyival a hónalj alatt kell lennie.

Szerintem gyakorlás kérdése.

Most már ráléphetek, a merevítö is kisebb és csak egy mankó kell. Így lényegesen könyebb. A mindennapi házimumkát itthon el tudom látni.

2023. júl. 18. 00:26
 6/12 A kérdező kommentje:
Könyökmankót kaptam 🙂
2023. júl. 18. 11:48
 7/12 anonim ***** válasza:
Én holnap kapok járógipszet.
2023. júl. 18. 16:05
 8/12 anonim válasza:
Szia, en bokaszalag szakadas miatt mankoztam. Olyan volt a manko, hogy a markolata puha gumibol keszült, igy nem bantotta a tenyeremet. A tipusa FDI Opticomfort volt a mankonak. Erdemes lehet ilyet beszerezni, vagy a meglevönek a markolatat attekerni valamilyen puha anyaggal. Ezen kivül meg kell nezni, hogy a manko magassaga jol van-e beallitva. Ha tul magas, akkor is nyomni fogja a tenyered.
2023. júl. 18. 16:50
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem bokatöréssel kombinált szalagszakadásom van. Viszonylag könnyen megszoktam a mankót, pedig nemigazán volt kényelmes. Fiatalkorom ellenére elég magas vagyok (16 éves, 188 cm), így elég nehéz volt beszerezni, ill. beállítani a mankót.
2023. júl. 18. 17:49
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek. Mára egy icipicit talán könynebben használom, a férjem rakott a markolatra szivacsot. Elvileg jövőhéten cserélik a gipszem, vagyis egyik doki járógipszet mondott, a másik a papíromra már csak bokarögzítőt írt, kiváncsi leszek.

A Clexanet szúrni kell egyébként járógipsznél is majd?

2023. júl. 19. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!