Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megszokni a...

Hogyan lehet megszokni a korán kelést?

Figyelt kérdés

Több ismerősöm is mondta nekem, meg neten is sok helyen írják hogy meg lehet szokni a korán kelést. De soha nem mondják hogy hogyan és mennyi idő alatt.

Lassan 10 éve kell korán kelnem, (fél6 - 6 körül) de csak egyre rosszabbul viselem. Most már ott tartok hogy hétvégente 12-14 órákat alszok annyira kimerült vagyok.

Szóval hogy lehet megszokni? Van valami trükkje? Mennyi idő még?

(Korábban nem tudok lefeküdni, de ha nagy ritkán sikerül is, akkor is ugyanolyan fáradt vagyok. Korábban amúgy elég volt kb 7 óra alvás HA később kelhettem. Szóval nem az alvás mennyisége a gond.)

2023. máj. 15. 09:28
 1/9 Metionin ***** válasza:
100%
Nekem sosem sikerült pedig már oviban 5-kor kellett kelnem. Mindenki azt mondja, feküdjek le időben de kb. 11-ig csak fekszem és nézem a plafont, nem tudok elaludni akkor sem, ha előző nap 3 órát aludtam csak. Már gyerekkoromban ez volt.
2023. máj. 15. 09:41
 2/9 Kólauborkával ***** válasza:
100%
Én mondhatjuk “megszoktam”. Egész életemben fél6-6 között keltem. Még mindig rühellen. Számomra is az 1-töl 8-10ig tartó alvás lenne az ideális, de ez van, azok a munkakörök keveset fizetnek (vagy csak nekem mondtak keveset állás interjún)…
2023. máj. 15. 09:52
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Aki ezt mondja, hogy megszokja, az alapból pacsirta típus.

Akinek más a napi ritmusa, az sosem szokja meg.

2023. máj. 15. 09:55
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Megszoktam. De nekem a fél6-6 abszolút nincs korán. Fél3-3 van korán.
2023. máj. 15. 10:00
 5/9 anonim ***** válasza:
55%

Lehet, hogy soha nem fogod megszokni, de tippnek ajánlanám, hogy fáraszd le magad napközben (ne konkrét lefekvés előtt) fizikálisan és mentálisan is.

Én korán kelő és alvó típus vagyok alapból, de amikor kimarad a napi edzés, akkor sokkal nehezebben tudok elaludni és kelni is.

2023. máj. 15. 10:03
 6/9 A kérdező kommentje:

Folyton fáradt vagyok kb, ezzel nincs gond. :D

2023. máj. 15. 10:08
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
A koránkelést a korán fekvéssel lehet segíteni.
2023. máj. 15. 19:23
 8/9 A kérdező kommentje:

Mint írtam, nem segít.

2023. máj. 16. 06:52
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Akinek nem ilyen a bioritmusa, a büdös életben nem szokja meg, hiába fekszik le korán > tök feleslegesen, mellesleg,mert vszeg aztán még órákon át forgolódik.
2023. máj. 16. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!