2.fokú égésnél normális, ha a 3.nap még fájnak a
sebek (ahol a hólyagok voltak)? Julius-augusztusra
enyhülni, múlni fog a fájdalom?
Attól is függ mennyi idős vagy, fiatalon elég hamar regenerálódnak ezek a bőr sérülések. Attól függ milyen mélyen károsodtak a szövetek, ha a csontig elégett akkor egy hónapig is fájhat. Igen, lassan majd múlik a fájdalom.
2023. ápr. 7. 14:37
Elmúlik hetek alatt , sok nyers termés tea segít .
2023. ápr. 7. 14:37
3/11 A kérdező kommentje:
1-sajnos már 35 vagyok, úgyhogy ezért is félek, mert idős korban nem hiszem hogy úgy be fognak gyógyulni
Kétszer égtem hólyagosra, mindkét alkalommal nyom nélkül meggyógyult, bár nem volt nagy kiterjedésű. A másodiknál 41 voltam. Gondom kenegeted valami égésre való sebgyógyítóval ami nyugtatja a bőrt, ha nem akkor vegyél. Sebgyógyításra is van, nem csak gyulladascsökkentésre.
[link]
[link]
De én legutóbb Sudocrem kenőcssel kentem, amikor a hólyagok már elmúltak.
Előtte viszont érdemes valami gél állagút használni mert az nyugtatja a sebet. Ha nagy a hyag akkor bizony fájhat.
2023. ápr. 7. 16:18
5/11 A kérdező kommentje:
Még nem kentem semmivel ,mert kötés van rajta . 3. napja és még ez a kötés is váladékos. Mit tegyek?
Én Aloe Vera 98%-os gélt használtam a másodfokú, égési sebeimre. (Mellkas-has-comb) Hetekig kellett kezelni az Aloe-val, nem volt bekötve. Minden nyom nélkül gyógyult. 50+ éves voltam akkor is. Ez nem egyszer fordult elő, de mindig nyom nélkül gyógyult az Aloe-s kezelés után. A fájdalom a második-harmadik hétre csökkent.
2023. ápr. 7. 18:06
Ja, és, hogy a kérdéseidre válaszoljak:
"2.fokú égésnél normális, ha a 3.nap még fájnak a sebek (ahol a hólyagok voltak)?"
- Normális. Az első pár nap, illetve az első hét a legrosszabb.
"Julius-augusztusra enyhülni, múlni fog a fájdalom?"
Bőven, még sokkalta előbb is, ha rendesen kezeled.
((Én nem kötözném, ha nem ér hozzá ruha.))
#6-os voltam.
2023. ápr. 7. 18:10
Vszeg nem gyógyul meg heg nélkül. Nálam, amit véletlen hólyagosra égetek (hozzáérek a fémhez, ilyemsi), annak nyoma marad évek elmúltával is.
2023. ápr. 8. 10:55
9/11 A kérdező kommentje:
Akkor inkább haljak meg. Én így nem akarok élni, fél mellkasomon 15-20 hólyag volt, akkor most annyi hegem lesz???
Nem, ha használod az Aloe Vera (magas százalék tartalmú) gélt. Írtam a 6-os válaszomban. Az utóbbi 3 évben történtek az égéseim, egyiknek sem maradt nyoma. 50+os vagyok. (egészségügyes, ha ez számít, bár nem akartam írni)
2023. ápr. 8. 22:00
Kapcsolódó kérdések: