Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mit csinàljak ha âllandóan...

Mit csinàljak ha âllandóan vérzik a sebe? Össze varjàk?

Figyelt kérdés
Tegnap a férjemnek megsérült a kêzfeje,az a lênyeg hogy kicsi a seb de elég mêly.Ragtapaszt tettem râ,de valamit megfog màr àt is üt neki.Megemlitettem neki hogy sebészetre elviszem délutàn (ma rendel) mert ez nem àllapot.Összevarjàk vagy? De kàr volt,mert bepànikolt.Én meg attól pànikolok hogy ő pànikol.

2023. jan. 19. 07:59
 1/6 anonim ***** válasza:

Tisztítsd meg. Nyomd rá a gèzt 10percig. Nem szorítva.

Ha mozgó feluleten van a seb ,mozagasra szétnyílt,verezhez picit újra.

Sosem értem mit vár az aki ilyeneket kérdez a gyakorin. ... Látatlanul. Nyugodjatok meg, ha olyan fokú a vérzés ne várjatok,menjetek! Ha el tudod állítani,akkor ráértek később menni.

Jobbulást kívánok!

2023. jan. 19. 08:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer fertőtlenítsd le, majd ne törölgesd újra, mert csak úgy tud megalvadni a vér.
2023. jan. 19. 08:22
 3/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Ha nagyon vérzik, akkor kb. 10 percig fej felé emelve kell tartani, közben leszorítani valamivel. Ha akkor sem áll el, akkor orvoshoz kell menni.
2023. jan. 19. 08:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen minden vàlaszolónak.
2023. jan. 19. 10:17
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az esetben nyomókötést kell tenni rá ill. felkötni a kezét, hogy ne leengedve tartsa, hanem legalább szív magasságában, hogy ne legyen vénás pangás. Ne szedjen semmiféle acetil-szalicilsav tartalmú gyógyszert (aszpirin, kalmopyrin), ne igyon citromsav vagy koffein tartalmú italokat, mert ezek gátolják a vérlemezkék működését.
2023. jan. 19. 12:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szêpen!
2023. jan. 19. 12:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!