Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mitől halhatott meg?

Mitől halhatott meg?

Figyelt kérdés
Gyakorló ápoló a szívbe (már nem tudom pontosan hogyan, talán centrális vénás katéterrel) adta be a magnézium-hidroxidot a betegnek, aki ettől elhunyt.

2022. okt. 25. 20:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Sántít a dolog. Ápoló magától csak úgy beadta?

Magnéziumot szokás adni vénásan magnézium hiányra, egyes ritmuszavarokra, fenyegető koraszülés leállítására. Ölni vele csak nagyon nagy dózissal lehet. 8 g-ot is be lehet adni vénásan.

A centrális vénás katéteren keresztül pedig nem közvetlenül a szívbe megy, hanem a nagy vénák egyikébe. Hashajtásra magnézium-szulfátot alkalmazunk, de azt szájon át.

2022. okt. 26. 12:23
 12/14 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy gyakorló ápoló, vagy gyakorló orvos volt-e az illető. Gondolom, hogy fel volt hatalmazva gyógyszerek beadására.

Lehet, hogy nem a CVC-be adta be neki. Én laikus vagyok azért gondoltam erre, csak annyit tudok, hogy valahogy a szívbe juttatta az anyagot. Lehet gyomorszondás beadás lett volna a cél, de elnézhette? Azt tudom biztosan, hogy milk of magnesia-t (magnesium hydroxide) adott be neki, székrekedés miatt. Én csak csodálkozom, hogy egy ilyen apró hibával milyen könnyen meg lehet ölni egy embert.

2022. okt. 26. 13:11
 13/14 NTBS ***** válasza:
100%
A félrekezeléstől.
2022. okt. 29. 18:15
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha és amennyiben ezzel az anyaggal (milk) és így történt, akkor a halál valószínű oka tüdőembólia. A magnesium sulfuricum valóban létezik injekció formájában, de az, mint a neve mutatja, nem hidroxid. Azt valóban bizonyos ritmuszavarok (TDP tachycardia) kezelésére, szülészeti alkalmazásra, asthmás roham oldására kiegészítő szerként használjuk, a túladagolása (hypermagnesaemia) előidézéséhez elég nagy adagra van szükség, az közvetett módon emeli a kaliumszintet, csökkenti a natriumét, de őszintén szólva, normál veseműködés mellett a szervezet elég hamar szekretálja, a közvetett hatás kialakulása ilyenkor a beadás sebességétől is függ, az elképzelhető, hogy nagy adag gyors beadás mellett légzésdepressziót, ritmuszavarokat, görcsöket okoz, mely a beteg halálához vezet, ez esetben viszont emberölésről van szó, mert minden eü. dolgozónak tudnia kell, hogy 1 g-ot min. 15-20 perc alatt lehet adni (kivéve ritmuszavar terápia esetében, ahol gyorsabban kell).
2022. dec. 4. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!