Mitől halhatott meg?
Sántít a dolog. Ápoló magától csak úgy beadta?
Magnéziumot szokás adni vénásan magnézium hiányra, egyes ritmuszavarokra, fenyegető koraszülés leállítására. Ölni vele csak nagyon nagy dózissal lehet. 8 g-ot is be lehet adni vénásan.
A centrális vénás katéteren keresztül pedig nem közvetlenül a szívbe megy, hanem a nagy vénák egyikébe. Hashajtásra magnézium-szulfátot alkalmazunk, de azt szájon át.
Nem tudom, hogy gyakorló ápoló, vagy gyakorló orvos volt-e az illető. Gondolom, hogy fel volt hatalmazva gyógyszerek beadására.
Lehet, hogy nem a CVC-be adta be neki. Én laikus vagyok azért gondoltam erre, csak annyit tudok, hogy valahogy a szívbe juttatta az anyagot. Lehet gyomorszondás beadás lett volna a cél, de elnézhette? Azt tudom biztosan, hogy milk of magnesia-t (magnesium hydroxide) adott be neki, székrekedés miatt. Én csak csodálkozom, hogy egy ilyen apró hibával milyen könnyen meg lehet ölni egy embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!