Ha már a törött(boka)csontok összeforrtak, akkor 7 hét után miért nem tudok fájdalom nélkül lábra állni?
Figyelt kérdés
2022. szept. 13. 18:53
2/10 anonim válasza:
Nekem vállam volt eltörve, 8 hét után mentem gyógytornára, eleinte még eléggé fájt a torna és a vérömlenynek is kellet 2-3 hónap, mire teljesen felszívódott.
3/10 anonim válasza:
Mert be kell járatni őket. Az által, hogy nem használtad, minden sokat gyengült, izmok, szalagok, minden.
Érdemes legalább 2-3 hétig gyógytornára járni ilyenkor. Fokozatosan fogja elnyerni eredeti állapotát, legalább ugyanannyi idő kell, mint amennyi ideig gipszben volt.
4/10 A kérdező kommentje:
Ha megmasszíroztatom azt a részt az hasznos?
2022. szept. 15. 07:08
5/10 anonim válasza:
Erősebb attól nem lesz. Max a keringés javul benne időlegesen.
6/10 anonim válasza:
Nem masszírozás, gyógytorna kell.
7/10 anonim válasza:
Gyógytorna kell és a gyógytornász tanácsai, mert ő ad tanácsokat a mindennapokra is. Hogy hogyan érvényesítsd pl. a fokozatosság elvét. Mennyire, hogyan mozgasd, mire figyelj, stb.
TB-re is igénybe lehet venni, érdeklődd meg a háziorvosodnál ennek a menetét!
8/10 anonim válasza:
A fájdalom figyelmeztet, hogy ne terheld még a lábadat. Csak óvatosan és fokozatosan.
9/10 A kérdező kommentje:
Értem,de muszáj valahogy mennem.. 1 lábbal nem tudok szökdécselni mindig járókerettel.
2022. szept. 17. 17:04
10/10 anonim válasza:
Nem is kell, elkezdhetsz sétálgatni egyenes terepen. Minden nap kicsivel többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!