Ülve el lehet ájulni?
Figyelt kérdés
Hallottam az egyik ismerősömtől hogy nem lehet csak állva elájulni. Ez igaz? És ha igen akkor az úgymond ,,ülve való elájulást" hogy hívják ha nem ,,ájulásnak"?2022. aug. 25. 18:11
2/9 anonim válasza:
Szerintem összeesni nem tudsz, de elájulni igen. Amikor orrműtétemet követő napon az orvos kirántotta az orromból az addig ott lévő tamponokat, nálam néhány pillanat kiesett, se kép, se hamg volt. Pedig ültem. Arra eszméltem fel, hogy ömlik az orromból a vér, az orvos rakja fel a kötést, az ápolónő meg tart, hogy le ne forduljak a székről.
3/9 anonim válasza:
Persze hogy el lehet, én anno a vizsgálóasztalról fordultam le, mikor elájultam a vérem látványa miatt.
4/9 Ypszilon1980 válasza:
Dehogynem tudsz elájulni, összeesni is, az izmok úgy ellazulnak, hogy ki is eshetsz, kicsúszhatsz a székből. Amúgy kollabálásnak hívják orvosi szóval.
5/9 anonim válasza:
Igen, én már többször vesztettem el így az eszméletem.
6/9 anonim válasza:
Ülve is el lehet ájulni.
Veletek ilyenkor mit csináltak? Ájulásra hogyan reagáltak? Csináltak vizsgálatot?
7/9 anonim válasza:
Hozzám odajöttek segíteni, mikor ilyen volt. Nagyon sok mindent nem lehet ilyenkor csinálni, csak biztonságba helyezni az illetőt, hogy ne üsse meg magát. Egyszer kihívták a mentőket. Ha volt lehetőség megmérték a vérnyomásom, ha nem, akkor nem csináltak semmit. De nálam az eszméletvesztés pár másodpercig szokott tartani.
8/9 anonim válasza:
osztálytársammal is előfordult (hajlamos volt leesni a vércukorszintje). szerencsére a székből nem csúszott ki, távolabbról igazából csak annyit lehetett látni, hogy lebillent a feje. megfogták őt, felemelték a lábait, magához tért, evett, aztán ment szépen minden tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!