Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Nekem szaladt a fogával a...

Nekem szaladt a fogával a kutya. Lehet valami bajom?

Figyelt kérdés

Haverom kutyája a lábamnak szaladt, és feltételezhetően a fogával. Kicsit vérzett, hideg vízzel lemostam. Állítása szerint a kutya már 4 éve nem volt beoltva.

Lehet valami bajom, vagy ilyen kis kutya okozta sebekkel nem érdemes foglalkozni. A seb magyjából akkora mint egy szúnyogcsípés.

2022. júl. 31. 20:47
 1/7 anonim ***** válasza:
30%
Lehet. Betadin kenőcsöt tennék rá meg elég nagy vízálló tapaszt, hogy tudjon dolgozni. Ha elfertőződik vagy belázasodsz vagy bármi szokatlant érzel, a sebészetre látogass el.
2022. júl. 31. 21:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Az is el tud fertőződni, és ott is be juthatnak a kórokozók. Bár elég kicsi az esélye. Figyelgesd a sebet és magadat.
2022. júl. 31. 21:03
 3/7 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm szépen. Tehát akkor a veszettségtől nem kell tartanom ilyen kicsi sebnél?
2022. júl. 31. 21:06
 4/7 anonim ***** válasza:
80%
Nem a seb méretetétől függ. Ha az állat nem kapott oltást, akkor elő szokták írni, hogy meg kell figyelni. Ha az előírt időn belül elpusztul vagy a veszettség jeleit mutatja, akkor téged be kell oltani a veszettség ellen. Akadnak ilyen balesetek, nem kell megijedni, de elbagatellizálni sem.
2022. júl. 31. 21:23
 5/7 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor figyelni fogom a jószágot.
2022. júl. 31. 21:36
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Mar nincs Magyarorszagon veszettseg, nem lesz semmi bajod.
2022. aug. 2. 22:03
 7/7 anonim válasza:
48%
Ha nincs oltva a kutya veszettség ellen szólj haverodnak, hogy k*rva gyorsan oltassa be mert törvényileg elő van írva. Bárki mással előfordulhatott volna ugyan ez és szerintem egy idegen ember nem lett volna ilyen megértő. Egyébként nem kell félni, ha veszett a kutya 1-2 héten belül elpusztul, akkor mindenképp menj el beoltatni magad.
2022. aug. 4. 21:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!