A cement valóban okozhat égési sérülést?
Egyik nap betonoztam és volt hogy szabad kézzel nyúltam a cementbe. már közben elkezdett kicsit égni a bőröm az egyik ujjamon majd utána el kezdett hámlani. Azóta 2 nap telt el, fertőtlenítettem is többször de még mindig teljesen vörös, mintha véres is lenne vagy gennyezne.
Egyik ismerősöm szerint a cement hiába egy ártalmatlan száraz por, de olyan égési sérülést tud okozni mintha tűzbe tette volna az ember a kezét. Akkor ez mégis igaz lehet? És mikor érdemes orvoshoz fordulni? Kb fél körömnyi területről van szó.
Igen, meg tud égetni és marni is mint egy sav.
Hogy mikor kell orvos azt te látod a kezeden .
Ha gennyes, ha hőemelkedésed/lázad van, ha szepszisre utaló jelek vannak , ha egyéb komoly problémát érzel vagy látsz.
El kezdett kötni az izzadságra, normális jelenség. Azért jobb, mint belélegezni...lásd Vezúv>>>Herculaneum.
Ezzel vigyázz azért!!!
Kiszárítja bőröd, ha sokat turkálsz benne.
A hipochondriához viszont semmi köze.
Cement az nem,inkább szárítja a bőrt. Krémezni kell a kezet,ha sokáig érte a cement hatása.
Ami inkább éget,és sebet okozhat az a mész.
Meszelés után gyakran az ujjaim vége kisebesedett,kesztyü nélkül már nem meszelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!