Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Bokarandulás utáni gyulladás?

Bokarandulás utáni gyulladás?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Lassan 2 honapja, május 6 án volt egy hatalmas bokarándulásom,a boka mindkét oldalán férfi tenyérnyi bevérzéssel.Azota se jött helyre, a bokám terhelésre dagad,enyhén zsibbad, illetve a másikhoz képest piros színű. Elmentem ízületi ultrahangra, ott synovitis illetve tenosynovitis lett megállapítva.

Próbálom minél kevesebbet terhelni, kenem diclofenákkal, de eddig nem látok javulást már lassan 2 hónapja :(

Kérdésem hogy valakinek volt már hasonló, illetve mennyi idő múlva múlik ez el magától?

2022. jún. 23. 17:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekem a térdemnél láttak synovitist egy bokarándulás után, pedig nem is volt olyan súlyos a rándulás. A térdem eléggé fáj :( Neked mennyi idő alatt jött helyre, és hogyan kezelted?
júl. 8. 20:41
 2/11 A kérdező kommentje:
Kb másfél év volt mire teljesen helyrejött.. igaz az enyém nagyon sulyos volt. Gyógytorna segitett sokat, meg kentem flektorral. De igazándiból magátol jött helyre, szerintem az idő és a gyógytorna a gyógyszer erre..
júl. 9. 19:50
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem hangzik jól, de legalább helyrejött. Most már nem fáj egyáltalán? és meddig kellett gyógytornáznod?
júl. 9. 22:42
 4/11 A kérdező kommentje:

Hálistennek nem, de nagyon sokáig fájt még...Több mint másfél évig.

Gyógytornázni ameddig csak lehet, amig teljesen rendbe nem jön. Én még akkor is csinálgattam amikor már kb majdhogynem teljesen rendbe jött

júl. 10. 17:50
 5/11 A kérdező kommentje:
Én a helyedben, ha nagyon rossz a helyzet, elmennék vele egy gyógytornászhoz
júl. 10. 17:51
 6/11 anonim ***** válasza:

Reumatológiára beutaltak, de két hónap múlvára kaptam időpontot.

És mennyi ideig kellett pihentetened a lábad? A gyaloglással is vigyáznod kellett?

júl. 10. 18:15
 7/11 A kérdező kommentje:

Gyalogolni nem tudtam és nem is mertem sokáig mert fájt, és fel volt dagadva meg be volt lilulva. Sajnos sokáig nem is tudtam mi baja van,ezért sajnos sokáig pihentettem kb 2 honapig, amit nem kellett volna, mert már izomsorvadás kezdődött miatta..Ennyi ideig nem szabad pientetni (mondjuk ezt betudom annak hogy nem tudtam mi baja volt)

Minnél hamarabb el kell kezdeni a gyógytornát

Nem tudom a tied mennyire sulyos, mikor történt, milyen állapotban van most, meg egyáltalán mi történt vele, de én csak azt tudom javasolni hogy gyógytorna ezerrel, ha tudsz menni vele az csak jó, nyugodtan járj ha nem fáj meg nincs bedagadva, és kenegesd flektorral

Ha megteheted menj el egy izületi ultrahangra, nekem is az mutatta ki mi is történt vele pontosan, utána mentem el egy gyógytornászhoz. (én magánban voltam mindkettőnél, az államira még most is várnék kb)

júl. 14. 20:57
 8/11 anonim ***** válasza:

Két hónap pihentetés alatt mit értesz pontosan? Edzés gondolom semmi, de gipszben vagy rögzítővel gyalogoltál, amikor kellett?

Nekem nem dagadt fel, nem színeződött el, és szerencsére tudtam vele járni rögtön, bár eléggé fájt a bokám. Amennyire tudtam, kíméltem. Most már a térdem fáj. MRI-n voltam, ott mutatták ki a synovitist a térdemnél. A gyógytorna segítene hamarabb helyrejönni?

júl. 14. 22:40
 9/11 A kérdező kommentje:

Csak synovitist mutatott ki semmi mást? Synovitis az izületi hártya gyulladása, nekem a rándulás miatt volt.

mióta fáj a térded? Csak a térded fáj és más nem? Lehet meghuztad esetleg?Van még valami más baj is ezen kívül?

Szerintem vedd fel a kapcsolatot egy gyógytornásszal vagy egy ortopéd orvossal, ök meg tudják állapitani mi okozhatja a problémát, mutasd meg nekik az MRI leletet.

Én igy látatlanban hogy nem ismerem az előzményeket sok okosságot nem fogok tudni mondani

A gyógytorna sztem tuti segit.

Most egy ismerősömnek is ugyanez a baja hogy már hónapok óta fáj a térde és nem tudja mitől, majd megy vele orvoshoz majd ha kiderült valami akkor megírom.

júl. 16. 18:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem a bokasérülés előtt nem fájt semmim. Utána a bokám, majd nem sokkal később a térdem fájt. Szerintem a synovitis is a sérülés miatt akakult ki, mivel a térdemre helyeződött a súly. A synovitisen kívül nincs más baj, de a térdem eléggé fáj. Ha nincs ez a sérülés, akkor valószínűleg most sem fájna semmim :(
júl. 17. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!