Szerintetek menjek tetanuszra, vagy már mindegy?
Figyelt kérdés
Megsérült az ujjam egy kis részen, pici karcolás, tapintásra fáj, annyira nem mely.
Nem tudom hogyan sikerült, csak azt láttam, hogy picit véres.
Utána lemostam vízzel.
Ugye nem fogok meghalni tetanuszban? Nem kaptam a kötelezőn kívül oltást.
2022. márc. 30. 19:49
1/6 anonim válasza:
Pici karcolástól nem fogsz meghalni...
2/6 anonim válasza:
Ez csak kis sérülés ebből nem lesz tetanuszfertőzés
3/6 anonim válasza:
Jaj istenem! Szerinted minden apró háztartási balesetnél tetanuszoztatni kell?
4/6 A kérdező kommentje:
Udvari játék után voltunk, azaz homokban nyulkaltunk, ami azért a kormom alatt is volt. Nem tudom, hogy nem-e a kormommel sértettem meg az ujjam.
Ha igen, akkor sem kell?
2022. márc. 30. 19:57
5/6 Ypszilon1980 válasza:
Én úgy tudom, hogy kis felszíni karcolásoknál nem lesz ilyen fertőzésed, de úgyis rosszul lennél, lázas, ha gond lenne.
6/6 anonim válasza:
Felszíni sérüléstől nem lesz bajod. Ha a bőr teljes vastagságban átszakad, akkor kell ilyenen elgondolkodni. (A seb nyitható, alatta lévő szövetek láthatóak lesznek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!