Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Meg égett a kézfejem, elég...

Meg égett a kézfejem, elég súlyosan néz ki (NaOH(nátrium hidroxid(lúg))). Itthon milyen krémmel kezeljem?

Figyelt kérdés

2022. márc. 8. 17:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 anonim ***** válasza:
Ez hetekig el fog telni. De szerintem se a javulást látjuk.
2022. márc. 12. 20:26
 22/71 A kérdező kommentje:

Lejött róla az a fehér réteg.

[link]

Nekem úgy tűnik hogy rétegenként gyógyul.

Biztos nincs valami krém ami gyorsítaná?

2022. márc. 14. 09:29
 23/71 Ypszilon1980 ***** válasza:
Figyu, ez sem éppen néz ki jól, de te érzed. Mint már írtam, nem vagyok ebben szakértő, nem vagyok orvos, de ha orvosnak megmutatnád, megmondaná mit kenhetsz rá vagy mivel gyógyulna gyorsabban, jobban. A széle piros, gondolom az gyulladt, bár elhalva nincs az a szerencse.
2022. márc. 14. 18:56
 24/71 anonim ***** válasza:
A fehér réteg az elhalt bőr a kis piros pontok pedig úgynevezett papillák. Erre bőr nem fog tudni visszanőni mivel a legalsó sejtek amik ezt megtehetnék valszeg meghaltak. 3-4 hét alatt hegesedik majd. Krém nem nagyon van, fertőtlenítés a fontos és hogy sose száradjon ki a seb.
2022. márc. 14. 21:24
 25/71 anonim ***** válasza:
Orvos tovabbra is ajanlott
2022. márc. 14. 21:38
 26/71 A kérdező kommentje:

Bőr nem feltétlenű szükséges, a hegesedés is bőr(gondolom) csak épp nem úgy néz ki mint a normál bőr, de szerintem jól néz ki. Majd azt mondom háborúban szereztem.

Nedvességre oda figyelek, fertőtlenítésre a betadine vagy a tetrán a jobb? Ezt a kettőt írtátok.

(Betadinet már használtam más ügyben és bevált.)

2022. márc. 14. 21:51
 27/71 anonim ***** válasza:

Tetrán egy antibiotikum, a betadin meg méreg a legtöbb kórokozónak. Jó a betadin de ha gennyedzik akkor mehet a tetrán is. A heg az nem bőr, simán lehet hogy majd később évek után zsugorodik majd a heg és kell vele valamit kezdeni.

De áruld már el miért vagy ennyire ellátásellenes?

2022. márc. 15. 14:52
 28/71 A kérdező kommentje:

Akkor tetrán lesz az.

Nem vagyok ellátás ellenes, egyszerüen nem szaladok minden kis karcolással apucihoz(orvoshoz). Lehet helytelen mentalitás de én így gondolom.

2022. márc. 15. 16:02
 29/71 Ypszilon1980 ***** válasza:
Jó, ezt értjük, de ez nem egy kis karcolás.
2022. márc. 15. 20:48
 30/71 A kérdező kommentje:

[link]

Ezek a papillák eltűnnek majd?

Elég kellemetlenül néz ki.

2022. márc. 18. 12:43
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!