Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Beleléptem egy régi szögbe...

Beleléptem egy régi szögbe ,Mit tegyek?

Figyelt kérdés

"De nem most! Házbontásnál beleléptem valami régi eldobott szeges lécbe és megszúrta a talpam.

Cipő volt rajtam nem ment mélyen bele épp hogy csak vérzett. Leültem kimostam a kezembe lévő hideg ásványvízzel a sebet lefertőtlenítettem majd tettem rá egy sebtapaszt. Idágig nem nagy szám a dolog.

Beforrt szépen a seb ahogy kell ,nem jött a tetanuszos csík sem hálIstennek azóta el telt legkevesebb 35 nap.

Semmi külsérelmi vagy elváltozás nyom nem láható a talpamon. De olyan rossz helyre szúrt be az a szög (Talppárna),hogy néha elkezd fájni sajogni csak úgy V

an hogy éjjel felébredem és érzem ,hogy sajog meg mintha halvány görcs is húzná olykor a talpazatom bokám lábfejem.

Erre van valami praktika kezelés vagy ötlet?

2022. márc. 4. 18:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én olyan PRAKTIKÁT tudok, hogy menj orvoshoz.
2022. márc. 4. 18:57
 2/11 anonim ***** válasza:
57%
tetanusz kell. Ha nincs otthon tetanusz és egy szakember aki beadja, akkor bizony orvoshoz kell fordulni.
2022. márc. 4. 19:36
 3/11 A kérdező kommentje:

Tetanusz 9 nap a rekord lappangási idő ,de már sokszor óra hogy elinduljon a folyamat.

"Èn meg jövök megyek dolgozok több mint egy hónapja. olyan szóljon már bele aki èrt is hozzá!

2022. márc. 4. 23:50
 4/11 anonim válasza:
67%

Kedves kérdező!

Az a legnagyobb baj, hogy idejössz segítséget kérni, aztán meg, ha esetleg olyan választ kapsz, ami neked nem tetszik szépen elküldöd melegebb éghajlatra a válaszolókat. Nem szégyelled magad? Amilyen ember lehetsz, nem csodálom, hogy nincs a közeledben senki, aki segíthetne a legkevesebb 35 napja megszúrt talpacskádon. Azt javaslom, hogy viselkedjél és köszönd meg szépen a válaszokat, még ha nem is segítettek vele.

2022. márc. 5. 06:36
 5/11 anonim ***** válasza:
67%
5-ös a szívemből szóltál
2022. márc. 5. 08:08
 6/11 anonim ***** válasza:
Az enyémből is. Bár én sokkal durvábban fogalmaztam volna meg. :D
2022. márc. 5. 08:25
 7/11 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy 15 èves gyetekek infantilis vèlemènyère nem adok??

Azt hittem járt már így valaki ,aztán tudja mi van.

Az itt elhangzott kèrdèsek vège mindíg az ,fordulj orvoshoz.

2022. márc. 6. 21:43
 8/11 anonim ***** válasza:
Mert nem vagyunk orvosok. Rég elmúltam 15 éves, de ha így is jártam nem biztos, hogy rád ugyanaz lesz igaz, mint ami velem volt... nem létezik távjóslás, el kell menni orvoshoz, ha panasz van, nem rosszból írja neked senki ezt.
2022. márc. 7. 21:35
 9/11 A kérdező kommentje:

Hova menjek Orvoshoz? ,romokba az egészségügy azok az emberek nem kapnak méltó kezelést akik tényleg betegek szenvednek és az életükkel játszanak.

Van olyan ismerősöm aki a stressztől meg a nehéz munkától kapott infarktust. Kiderült hogy a szíve vérellátásával is gondok vannak. Megműtötték 2 nap múlva hazaküldték ,de nem a betegszállítóval hanem ahogy akar úgy jut haza! Hazament a csávó busszal.

Szerinted... "Majd fognak foglalkozni az én lábmegszúrós problémámmal?! Gyűlölöm a magyar egészségügyet!

2022. márc. 8. 12:53
 10/11 anonim ***** válasza:

A tetanusz oltás AZONNAL kellett volna.

A kérdezőnek abban igaza van, hogy az most már halottnak a csók, és hogy azóta több mint egy hónapja nincs életveszélyes vérfertőzésre utaló jel, de ezt le is írta az elején. Szövegértés ugyebár.

A RELEVÁNS kérdés az, hogy a sérülés okozhat-e hosszabb távú, helyi komplikációkat (tehát közvetlenül a talp érintett pontján). Ez most már engem is érdekelne, kíváncsiságból is.

Gyanítom, hogy a seb nem tökéletesen záródott, és nem tökéletesen nőtt össze a folyamatos terhelés miatt. A nyilvánvaló első feladat a tetanusz lett volna, de ha valami baj lenne, ahhoz már késő lenne. A következő (amire a kérdés vonatkozott) hogy a gyógyulásig kímélni kellett volna a lábat, gondolom ez nem volt megoldható. Most már, ha valami helyi maradandó elváltozás van, esetleg gyógypedikűrös tudna benne segíteni, de ő is csak ha előbb látta.

Így a neten keresztül ember meg nem tudja saccolni, hogy mekkora a baj, és mit kell vele csinálni.

2022. márc. 8. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!