Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Németországban mire van...

Németországban mire van szükségem, hogy ingyenes orvosi ellátást kapjak?

Figyelt kérdés
Igencsak sérv gyanúja áll fenn nálam, itt dolgozom körülbelül egy hónapja, tajkártyám az van.Több tanácsot is meghallgatnék, hogy mi ennek a menete, a nyelvet nem nagyon beszélem, angolul szoktam megérttetni magam.

2021. dec. 28. 18:00
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
47%

Off

A németországi rendszert nem ismerem, de pl Hollandiában a munkálatokat köze nincs az egeszsegbiztositasodhoz, vagy adódhoz -ez utóbbiról csak nyilatkozni kell, hogy akarod e, hogy levonja, vagy sem- magadnak kell intézned. Tehát abból, hogy nincs biztosítása, még nem kovetkezik, hogy feketén dolgozik.

2021. dec. 28. 18:34
 22/26 qkker1 ***** válasza:
100%

"A németországi rendszert nem ismerem,"

Németországban kötelező levonni a "TB járulékot", a munkaszerződésben /vagy külön/ kell nyilatkozni, hogy melyik Krankenkasse tagja vagy, első munkába álláskor a munkáltató esetleg segít választani.

2021. dec. 28. 18:39
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Ok, köszi qkker
2021. dec. 28. 18:40
 24/26 qkker1 ***** válasza:
100%

"Csak előbb itt tettem fel a kérdést mert a munkáltatónál úgy gondoltam körülményesebb, a nyelv nem ismerete miatt meg ilyenek..."

1. minimális nyelvtudás nélkül nem kellene kimenni dolgozni!

2. munkáltatónak semmi köze a betegellátáshoz, azon kívül, hogy -ha nem feketén dolgoztatna- befizeti a kötelező járulékokat, adókat.

2021. dec. 28. 18:42
 25/26 A kérdező kommentje:
Legyetek szivesek aki nem tud ezzel kapcsolatban irni az ne jöjjön itt nekem a nyelvtudással, nem fogok otthon éveket tanulással tölteni ha most van szükségem pénzre amúgy meg eddig nagyon is jól elboldogultam az angollal is...
2021. dec. 28. 18:46
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy elboldogulsz, de ha majd többezer EUR-os kórházi meg kezelési díjat rádterhelnek, oda lesz az egész kereseted....
2021. dec. 28. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!