Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Németországban mire van...

Németországban mire van szükségem, hogy ingyenes orvosi ellátást kapjak?

Figyelt kérdés
Igencsak sérv gyanúja áll fenn nálam, itt dolgozom körülbelül egy hónapja, tajkártyám az van.Több tanácsot is meghallgatnék, hogy mi ennek a menete, a nyelvet nem nagyon beszélem, angolul szoktam megérttetni magam.

2021. dec. 28. 18:00
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
"Igencsak sérv gyanúja áll fenn" Beszereznék egy gravitációs padot a helyedben és használnám rendszeresen. Ha nincs kizáró ok. Ha még nem "igazi" a sérv helyre lehet vele hozni. És preventív jelleggel tovább használni. Lumbális mélyen fekvő izmok is okozhatnak sérvre utaló tüneteket, de ez ritka. Orvos tudja felállíttatni a diagnózist. De ha a sérvet kiváltó okot nem szünteted meg, jóra ne nagyon számíts. Lehet munkahelyet is kell váltanod ezért.
2021. dec. 28. 18:23
 12/26 anonim ***** válasza:
59%
Ha nem feketén dolgozol, akkor viszont kell hogy legyen kinti egészségbiztosításod!!!
2021. dec. 28. 18:23
 13/26 qkker1 ***** válasza:
100%

"Ilyen kártyyám van igen és nem amúgy nem feketén dolgozom csak nem vagyok képben"

Nem feketén dolgoznál, akkor tudnád, hogy melyik Krankenkassenál vagy biztosítva!

2021. dec. 28. 18:24
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Egy sérv nem szorul azonnal segítségre, tehát olyanokra vonatkozik, ami sürgős( vérzés, vakbélgyulladás, fejsérülés, nyílt seb, kígyómarás( nyilván nem németo.ban), tetanusz védőoltás, baleset, belső vérzés), amik halálos kimenetelűek, ha azonnal nem segítenek.
2021. dec. 28. 18:24
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel az EU-s kártyával egy csomó mindent saját magadnak kell kifizetni, a síelős oldalon (amit előbb linkeltem) írtak is példákat Ausztriára, Franciaországra....

Hasonló lehet a helyzet Németország vonatkozásáában is.

De tényleg kéne tudni, hogy milyen jogviszonyban vagy kint, és melyik biztosítónál van az egészségbiztosításod, és az mire terjed ki!!!

2021. dec. 28. 18:25
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
#13: megelőztél! :) (15-ös voltam)
2021. dec. 28. 18:25
 17/26 A kérdező kommentje:
Aki azt irja, hogy feketén dolgozok kint. Szerinted ha ilyen jellegü tanácsot kérek, nem tisztázom pontosan, hogy milyen helyzetben vagyok?Ha aztmondom, hogy nem feketén dolgozok akkor ha tanácsot szeretnél adni akkor olyat adj ami egy olyan embernek hasznos aki nem feketén dolgozik kint és hidd el neki, hogy ő sem feketén dolgozik.(nem feketén dolgozom)
2021. dec. 28. 18:29
 18/26 A kérdező kommentje:
Csak előbb itt tettem fel a kérdést mert a munkáltatónál úgy gondoltam körülményesebb, a nyelv nem ismerete miatt meg ilyenek...
2021. dec. 28. 18:29
 19/26 anonim ***** válasza:
59%
17: de ha nem feketén dolgozol kint, akkor mi köze az EU-s magyar taj-kártyádnak ehhez az egészhez??????
2021. dec. 28. 18:31
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Na megint egy szép kis példa arra, hogy miért érdemes mégiscsak alapszinten megtanulni németül, mielőtt az ember kimegy dolgozni...

Nagy büszkén hangoztatta már vagy háromtucat okos itt a GYK-n, hogy nem kell, mindent megold anélkül is, megérteti magát...

Hát tessék, itt is egy példa, hogy nem elég az angol, meg a kézzel-lábbal mutogatás!

2021. dec. 28. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!