Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Magamra öntöttem a forró...

Magamra öntöttem a forró teát, kell orvoshoz menni vele?

Figyelt kérdés
A kulacsból nem úgy folyt a tea, ahogy képzeltem, megégette az ajkam szélét, állam, nyakam és mellkasom. Másfél órája történt kb., azóta hűtöm, hólyag nincs. Kell vele orvoshoz menni? Hólyag mennyi idő után jöhet elő?
2021. szept. 26. 00:18
 1/10 anonim ***** válasza:
60%
Nem kell. Már hólyagos lenne, ha komolyabb baj történt volna.
2021. szept. 26. 00:22
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
hát max ha kibírhatatlanul fáj és zsibbad de annyira csak nem volt forró a tea, képet esetleg tudsz küldeni hogy hogy néz ki a seb?
2021. szept. 26. 00:33
 3/10 A kérdező kommentje:
Gőzölgött, tehát mondjuk kb 90 fok. Ha leveszem az államról a vizes törölközőt vagy a jégakkut elviselhetetlenül ég.
2021. szept. 26. 00:45
 4/10 anonim ***** válasza:
40%
Velem is volt ilyen de szerintem az enyém súlyosabb volt de nem mentem el vele, nem haltam bele. Viszont annyira fájt hogy majdnem be sz.rtam sőt mai napig sajnos látszik kissé a nyoma. Ráálni nem tudtam egy ideig, mert húzta a bőrt ahogy kiakartam egyenesedni. Fontos hogy sokáig folyass rá hideg vizet és ne érintkezzen semmivel se ronggyal mert rátapad ami fáj. kenj rá valami nyugtató krémet ha van, hintőpor is jó lehet. Tejszínhab is ha van nyugtatja. Ventillátorral fújj hideget rá ha van.
2021. szept. 26. 00:48
 5/10 anonim ***** válasza:
23%
4.kihagyam, hogy én épp este készítettem ebédet amihez egy pohárban forraltam vizet és mikor kivettem valahogy kibillent a kezemből máig rejtély hogy hogy..és pont a bal lábamra landolt mind. akkor azt hittem elájulok annyira fájt de hamar elmúlt azért.
2021. szept. 26. 00:49
 6/10 anonim válasza:
63%
Én ha a helyedben lennék biztos ami biztos alapon mennék.
2021. szept. 26. 01:42
 7/10 anonim ***** válasza:
68%
6.már mindegy lenne így 1 órával rá.
2021. szept. 26. 01:43
 8/10 anonim ***** válasza:
16%
Milyen tea volt?
2021. szept. 26. 01:57
 9/10 anonim ***** válasza:
33%

"Amennyiben az égési sérülés nagysága meghaladja a tenyér kiterjedését, illetve ha másodfokúnál nagyobb sérülésre gyanakszunk, azonnal orvoshoz kell fordulni. "

Ez itt amúgy úgy tudom, hogy egy vagy. Szerintem érdemes lenne majd elmenned egy orvoshoz. Lehet venni/tudnak adni kötszert/krémet, ami gyorsítja az égési sebek gyógyulását, érdemes lehet ilyet szerezni.

2021. szept. 26. 04:58
 10/10 A kérdező kommentje:
Szám környékén befehéredett a bőr, és az államon megkeményedett, úgyhogy az másodfokú valószínűleg. Nyakamon és mellkasomon csak piros, nem is fáj annyira.
2021. szept. 26. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!