Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Kézközépcsont törés után...

Kézközépcsont törés után tudtátok rendesen használni a kezeteket? És fájhat még a kéz gipszlevétel után?

Figyelt kérdés
2021. szept. 10. 12:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem lehet rendeltetés szerűen használni. Fájni fog még hetekig, bár inkább kellemetlen. 1-2 hónap mire újra minden a megszokott módon működik.
2021. szept. 10. 13:07
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Gipszlevétel után gyógytorna, majd az rendbe hozza, eleinte nekem a gyógytorna is eléggé fájt, de kb 1 hónap után rendbe jött.
2021. szept. 10. 13:48
 3/4 anonim válasza:
Nekem jobb kéz, 4. kézközépcsont törés után, amibe lemez+csavar is került, 2 hónap gyógytorna sokat segített. Utána 1 hónap még küzdelmes volt, a könnyebb fizikai tennivalóknál is, pl.: tányért, bögrét megfogni és tartani egy ideig. 6 hónap után tudtam komolyabban terhelni a kezem, kb akkor tudtam megtartani vele egy 20 kg-s súlyt. 8 hónap után újra kezdtem edzeni. Most vagyok 14 hónappal a törés után, részben nehéz fizikai munkát végzek, bizonyos súly, vagy csavaró mozdulat még mindig tud fájni. Mondjuk bent hagyták a lemezt, nem engedtem kivenni. Ennyi idő után olyan 85-90%-os a kezem most. Hidegfrontot egy nappal előtte érzem vele, de teljesen elviselhető a dolog. Szerintem a legfontosabb a gyógytorna, otthon is, munkában is, ahányszor csak lehet.
2021. szept. 11. 05:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Soha nem jön rendbe. Pár évig talán, de ahogy öregszel már mindig egyre jobban fájni fog. Főleg frontkor.
2021. szept. 14. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!