Mitől gyógyul egy seb gyorsan? Elestem a lépcsőn, lett egy nyílt seb az arcomon, varrni nem kell azt mondják, de nagyon szomorú vagyok miatta, azt szertném hogy gyógyuljon minél hamarabb.
Sajnos gyógyulást nem lehet gyorsítani, max a lehető legkedvezőbb körülményeket biztosítani.
Ha nagyon zavar a heg, akkor mostmár vannak komoly lézeres hegkezelések (épp utolsó ilyen kezelésem lesz nekem is, pedig jól gyógyulnak a sebeim)
Ha esetleg keloidra hajlamos vagy, akkor érdemes minél hamarabb injekciót kérni, hogy szépen gyógyuljon a heged. Illetve érdemes kérni ilyen kis összehúzó tapaszt, ami nem hagyja, hogy szennyeződés menjen a sebbe + összetartja a két részt, így sokkal kedvezőbben gyógyul.
Az is fontos, hogy ne vakard, varrt véletlenül se kapard le, napfénytől fél évig érdemes védeni (akár ragtapasszal, akár kifejezetten ilyen esetekre készült krémmel) mert ha korán éri nap, akkor belilul, nem tesz jót a gyógyulásnak.
Egyes családi tapasztalatok szerint a Bioptron lámpa is segíthet (igen, tudom, hogy sokak szerint meg szélhámosság.)
Annyi gond mindenképpen van vele, hogy elég drága, de hátha van valamelyik ismerősödnek.
"
Egyes családi tapasztalatok szerint a Bioptron lámpa is segíthet (igen, tudom, hogy sokak szerint meg szélhámosság.)" Az én tapasztalatom szerint meg hatékony. Igaz, csak kölcsön-lámpa volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!