Ilyenkor is szükséges véralvadásgátló?
Szimpla, enyhe lábsérülés. Térdemet ütöttem meg, felduzzadt, sokat nem tudok menni vele, de nem kaptam gipszet. Minden vizsgálat negatív, nincs komoly sérülés.
Azért a napi szükségleteimet elvégzem, WC, fürdés, enni kimegyek, egyebekért néha felállok. Napi 45-60 perc, néha még több is megvan úgy, hogy talpon vagyok, plusz polcolás, fekve is szoktam mozgatni, hasra fordulni stb.
Ortopéd doki nem említette, csak azt mondta, hogy pihentetessem. Ha nincs rögzítés, akkor nem is szükséges? Olvastam itt, hogy valakinek hasonló esete volt, és neki azt mondták, ha nincs fix rögzítés, akkor nem kell.
Ha akarnék se tudnék többet kezdeni magammal. Ebben a nagy melegben amúgy is csak bent lennék, mint most, plusz este se érdemes kimenni, mert jönnek a szúnyogok.
Nem tudom, itt mi a protokoll, mert volt már hasonló eset, akkor sem kaptam, bár az rég volt, viszont 2x raktak már gipszbe és abból a kettőből is csak egyszer kellett szúrnom magamat.
Egyébként iszok rendesen, azt mondják, ez is sokat számít. Napi 3-4 liter, sima víz, vagy szénsavmentes ásványvíz.
Nem kell izgulnom, ha nincs rögzítve?
27/F
Alapvetően a sérülés miatt is lehet körforgat különbség.
Trombózis tünete is lehet ez, de ha mozogsz és nem pang a lábadban a vér, akkor kevés az esély rá. Ha több tünetet is észre veszel ami trombózisra utal akkor érdemes szólni a haziorvosnak pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!