Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Milyen új kötszereket vihetnék?

Milyen új kötszereket vihetnék?

Figyelt kérdés

Kerékpáros csomagba keresek modern kötszereket, amik picik, de praktikusak. A kész csomag a sebtapaszig és a gézlapig terjed, de pl. nagy kiterjedésű horzsolásra az nem jó, meg úgy semmi másra se..

Találtam Zetuvit sebpárnát. Ez helyettesíti pl. a mullpólyát egy Mefix rugalmas ragasztószalaggal? 20x20cm méretben is van, de nem vágható. Van olyan, ami vágható és összehajtható?

Miket ajánlotok MTB kerékpárhoz? Szúrás, nagy horzsolások, zúzódás sebbel, vágások és csonttörés a leggyakoribb. Ok, egy kulccsonttörésre mentő kell, de pl. jól jöhet kart ideiglenesen felkötni valami.

2021. júl. 26. 22:15
 1/8 anonim ***** válasza:
54%

Ragasztót ne, mozgás közben húz.

A mull rögzítésére inkább peha-haft vagy ramofix.

És hagyományos mull helyett inkább ES-kompressen, alá cuticerin vagy grassolind (horzsolás gyakori bringásoknál, abba rendesen beleragad enélkül a kötés).

És utána otthon szabad levegő, merbrominos ecsetelés.

2021. júl. 26. 22:30
 2/8 anonim ***** válasza:
Kar, váll rögzítésére is ramofix.
2021. júl. 26. 22:31
 3/8 anonim ***** válasza:

Már bocs, a sebellátás célja nem az, hogy a kötszer pici legyen.

Kerékpár esetén horzsolt szennyezett sebekre számítunk, egyébként egészséges egyéneknél. Én fertőtlenítőnek Octaniseptet használnék, a sebre közvetlenül Atraumant-Ag-t raknék, mert az ezüst, jó a szennyezet sebekre ráadásul szabadon vágható (atraumant betadinnal együtt tilos használni). Az atraumanra mullapot raknék, nedvszívónak, és az egészet Peha-hafttal rögzíteném.

A zetuvittal az a baj, hogy nem lehet elvágni.

2021. júl. 26. 22:31
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha meg valamit fel akarsz kötni, akkor jó öreg háromszögkendő.
2021. júl. 26. 22:33
 5/8 anonim ***** válasza:
41%

"És utána otthon szabad levegő, merbrominos ecsetelés."

Na és ez az amit TILOS csinálni!

A szabad levegő egy totál elavult baromság, egyrészt szabad levegőn nem nedves, hanem száraz sebgyógyulás lesz, ami sz.r, másrészt a seb könnyen szennyeződik és befertőződik. A merbromin meg a létező legelavultabb fertőtlenítő, TRÁGYA csupa nagybetűvel, mérgező, nem elég hatékony és pirosra színezi a sebet, amiről utána az isten se mondja meg, hogy gyulladt, vagy festett. Ha fertőtlenítünk, akkor Octenisept vagy betadin.

2021. júl. 26. 22:38
 6/8 A kérdező kommentje:

Hú, na ennyi mindenre nem számítottam! Köszönöm, megnézem őket!

Azért fontos a csomag mérete, mert véges a táska befogadóképessége! Ezért is szeretnék sajátot, mert a gyári csomagokban sok olyan van, ami haszontalan vagy kiváltható! :) Természetesen nem 2db sebtapasznyi méretre akarom lecsökkenteni, csak laposra vagy egy 2-3dl csőbe tehetőre!

2021. júl. 27. 16:35
 7/8 A kérdező kommentje:

A mull lap nekem 1 nap alatt teljesen belegyógyul a sebbe, a hideg is kiráz, mikor eszembe jut a látvány és a fájdalom, ahogy a fél térdemből ki kellett szedni!

A Peha-haft jól értem, hogy nem ragad csak önmagához? Vagy olyan, mint a Mefix terméke, hogy ragad azért a bőrhöz is csak nyom nélkül jön le?

2021. júl. 27. 16:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Mull lapot nem a sebre rakod, hanem az Atraumanra, az Atrauman van a seben ezért a mull lap nem tud beleragadni.
2021. júl. 27. 17:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!