Porclágyulás okozta fájdalom esetén segíthet valamilyen kineziológiai tapasz vagy térdrögzítő?
Pár hónapja fáj a térdem futás közben, két orvosnál is voltam, porclágyulást mondtak mindketten. Egészséges táplálkozást, sok folyadékot és porcerősítőt javasoltak. Viszont jövő héten lesz egy vizsgám ahol futnom kellene, megoldás lehet erre a fent említettek valamelyike, esetleg fájdalomcsillapító?
Illetve porcerősítőből mi az ami hatásos lehet hosszabb távon?
Szia.
Sajnos nem mondhatnám hogy helyrejött, sőt... Eleinte a ballal volt problémám, azzal kezdődött az egész. Ahogy írtam, 3 hónapig szedtem a Neocartilt, de nem sokat ért. Nyár végéig pihentettem, utána kezdtem újra a futást, persze igyekeztem nem túlterhelni. Elkezdetem kollagént inni (JutaVit, hialuron komplex), plusz hordtam térdrögzítőt is futáshoz. Nem mondom hogy jó lett, de javított a helyzeten, amennyit kellett annyit kibírt. Viszont volt egy fordulópont valamikor ősszel, amikor nagyon túlterheltem. Akkor a jobb kezdett el fájni, ami azóta is rossz, olyan mint a bal volt amikor kezdődött az egész. A durva viszont az, hogy a balnak azóta nagyjából semmi baja. Mintha átirányult volna a másik térdbe a fájdalom... Most egyelőre tavaszig pihi van, aztán lehet hogy megpróbálok újra valamilyen porcerősítőt plusz a kollagén.
Bocsánat, 2021 decemberében diagnosztizáltak. Uhhh sajnálom a helyzeted, tehát akkor végső soron idővel tünetmentessé vált a térded, ha jól értem.
Én már hajlandó vagyok feladni a futást, ha cserébe túrázni, biciklizni tudok majd. Mozgás a lételemem szóval nagyon rosszul érint ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!