Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Picit megégettem az ujjaimat,...

Picit megégettem az ujjaimat, mit tegyek? Ugye nem lesz súlyosabb?

Figyelt kérdés

Hülye voltam és egy pillanatra (tényleg csak egy másodpercre) megérintettem a forró jénai tálat, miután kivettem a sütőből. Leginkább a mutatóujjam érintett, a középső és a gyűrűsujjamnak csak a teteje. Utána hideg víz alá raktam.

Piros, vékonyabb a bőr, száraz és fáj, éget. Nem annyira, hogy belehalok, de azért nem kellemes. Csak akkor nem fáj, ha hideg víz alatt van. Beszedtem egy kis fájdalomcsillapítót, hátha.

Nem hólyagos, akkor már ugye nem is lesz az?

Csak az a baj, hogy ez pont a jobb kezem, én pedig jobbkezes vagyok és jelenleg így elég nehéz csinálni a dolgokat. Mit rakjak rá? Mit kenhetek rá?

2021. júl. 2. 13:36
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Képen csúnyább, mint élőben.
2021. júl. 2. 13:51
 12/20 A kérdező kommentje:
Gyogyszertarba par ora mulva tudok eljutni.
2021. júl. 2. 13:54
 13/20 anonim ***** válasza:
Irix nagyon jó rá ha valami jót szeretnél venni ezt mindenképp ajánlom. Egyébként azért fáj mert levegő éri. Ilyenkor érdemes valamivel pl: folpakk miután bekented raksz rá egy steril géz lapot és betekered. Ha levegő éri akkor az égési sérülések piszkosul tudnak fájni. Esetleg jegelheted is de soha nem közvetlenül. Rakj a seb meg pl jégakku vagy egy zacskó fagyasztott kaja közé egy törölközőt vagy bármilyen ruhát. Igyál sok folyadékot, ha rosszabb lesz menj orvoshoz.
2021. júl. 2. 13:59
 14/20 anonim ***** válasza:

Bepanthen plus. Nekem a múltkor a tenyerem lett hólyagos, rámarkoltam a lábas forró nyelére, ugyanígy jobb kézzel. Sajgott folyamatosan, hideg víz nem használt, kínomban kentem be a maradék bepanthen plusszal, amit találtam itthon.

Baromi rövid idő alatt hűsítette, elmúlasztotta a fájdalmat, de úgy, hogy kb el is felejtkeztem róla, aztán meg sziszegtem nagyokat, mikor valamire ösztönösen rámarkoltam, mert nyilván akkor belehasított.

De kb. két nap alatt el is múlt.

2021. júl. 2. 14:00
 15/20 A kérdező kommentje:
De ugye ez nem súlyos? Nem gondolnám annak, nem másod meg harmadfokú,gondolom akkor ordítanék is a fájdalomtól. Csak én nem értek ehhez.
2021. júl. 2. 14:00
 16/20 A kérdező kommentje:
Bepantent kiprobalom
2021. júl. 2. 14:01
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem súlyos, csak nagyon kellemetlen. De azért a gyógyszertárba vándorolj el, hogy legyen normális cuccod bekötni.
2021. júl. 2. 14:04
 18/20 A kérdező kommentje:
Itthon sima bepanthent találtam sebre, azzal kentem be. De majd elmegyek a gyógyszertárba.
2021. júl. 2. 14:12
 19/20 anonim ***** válasza:
Hűtés után én körömvirág krémmel szoktam bekenni
2021. júl. 2. 14:49
 20/20 A kérdező kommentje:

Most már alig fáj, ha a tetejéhez hozzáérek, akkor sem nagyon, az egyik ujjamnál picit száraz. A mutatóujjamon van egy kis vízhólyag, de ennyi, remélem marad is így. A pirosság is csökkent.

Most megyek majd a gyógyszertárba.

2021. júl. 2. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!