Picit megégettem az ujjaimat, mit tegyek? Ugye nem lesz súlyosabb?
Hülye voltam és egy pillanatra (tényleg csak egy másodpercre) megérintettem a forró jénai tálat, miután kivettem a sütőből. Leginkább a mutatóujjam érintett, a középső és a gyűrűsujjamnak csak a teteje. Utána hideg víz alá raktam.
Piros, vékonyabb a bőr, száraz és fáj, éget. Nem annyira, hogy belehalok, de azért nem kellemes. Csak akkor nem fáj, ha hideg víz alatt van. Beszedtem egy kis fájdalomcsillapítót, hátha.
Nem hólyagos, akkor már ugye nem is lesz az?
Csak az a baj, hogy ez pont a jobb kezem, én pedig jobbkezes vagyok és jelenleg így elég nehéz csinálni a dolgokat. Mit rakjak rá? Mit kenhetek rá?
Bepanthen plus. Nekem a múltkor a tenyerem lett hólyagos, rámarkoltam a lábas forró nyelére, ugyanígy jobb kézzel. Sajgott folyamatosan, hideg víz nem használt, kínomban kentem be a maradék bepanthen plusszal, amit találtam itthon.
Baromi rövid idő alatt hűsítette, elmúlasztotta a fájdalmat, de úgy, hogy kb el is felejtkeztem róla, aztán meg sziszegtem nagyokat, mikor valamire ösztönösen rámarkoltam, mert nyilván akkor belehasított.
De kb. két nap alatt el is múlt.
Most már alig fáj, ha a tetejéhez hozzáérek, akkor sem nagyon, az egyik ujjamnál picit száraz. A mutatóujjamon van egy kis vízhólyag, de ennyi, remélem marad is így. A pirosság is csökkent.
Most megyek majd a gyógyszertárba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!