Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Picit megégettem az ujjaimat,...

Picit megégettem az ujjaimat, mit tegyek? Ugye nem lesz súlyosabb?

Figyelt kérdés

Hülye voltam és egy pillanatra (tényleg csak egy másodpercre) megérintettem a forró jénai tálat, miután kivettem a sütőből. Leginkább a mutatóujjam érintett, a középső és a gyűrűsujjamnak csak a teteje. Utána hideg víz alá raktam.

Piros, vékonyabb a bőr, száraz és fáj, éget. Nem annyira, hogy belehalok, de azért nem kellemes. Csak akkor nem fáj, ha hideg víz alatt van. Beszedtem egy kis fájdalomcsillapítót, hátha.

Nem hólyagos, akkor már ugye nem is lesz az?

Csak az a baj, hogy ez pont a jobb kezem, én pedig jobbkezes vagyok és jelenleg így elég nehéz csinálni a dolgokat. Mit rakjak rá? Mit kenhetek rá?

2021. júl. 2. 13:36
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
2021. júl. 2. 13:40
 2/20 anonim ***** válasza:
Bepanthen plus. Ha rögtön bekenem, akkor másnapra szinte el is múlik a nyoma.
2021. júl. 2. 13:46
 3/20 anonim ***** válasza:
Hideg borogatas segithet, nekem volt, hogy csak masnapra holyagosodott fel. Elmulik majd magatol nem lesz baj. Napokig fajni fog szerintem azert foleg ha megnyomodik. Ha sebes akkor tapaszd le, hogy ne menjen bele annyi kosz, por. :)
2021. júl. 2. 13:46
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel nem kell orvoshoz menned, bőven elég a gyógyszertár. Menj be, mutasd meg, majd ők adnak rá valamit.

(Nekem hasonló égett sebre - bár az kisebb terjedelmű volt, és nem a kezemen, hanem az alkaromon - azt mondták, hogy csak kössem be, az bőven elég. Pedig én úgy mentem hozzájuk, hogy van-e valami krém rá.)

2021. júl. 2. 13:47
 5/20 anonim ***** válasza:
33%
Ú b@ssza meg! Ez csúnya! Azonnal vissza a folyó(!) hideg víz alá! Legalább egy tíz percre! Folyt. Köv.
2021. júl. 2. 13:48
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz semmi bajod, majd elkezd megkeményedni, leszáradni az égett felülett. Ne tegyél rá semmit, a hólyagot ne lyukaszd ki, mert utat adsz a kórokozóknak. Ne aggódj, ez nem egy hatalmas sérülés, csak kellemetlen.
2021. júl. 2. 13:49
 7/20 anonim ***** válasza:

Háát... szerintem azért még van esély arra, hogy hólyagos legyen.

Igazából függ attól is, hogy mennyire lesz sebes, hogy pl. milyen gyorsan tetted hideg víz alá. De ahogy látom, azért szép kis területen sikerült hozzáérned a tálhoz.

Nem pont égett sebre, de én általában Octenisept-et és betadint szoktam használni.

2021. júl. 2. 13:49
 8/20 anonim ***** válasza:
3mas vagyok, most latom a kepet, hideg viz ala tedd, es gyogyszertarban kerj ra valamit, ami jo egesre. Ott tudni fogjak mit csinalj vele.
2021. júl. 2. 13:50
 9/20 anonim ***** válasza:
Újra 5 vagyok. Fel fog hólyagosodni. Van otthon foreveres first vagy zöld gél? Az lenne a legjobb! Ha nincs, panthenol is jó.
2021. júl. 2. 13:50
 10/20 anonim ***** válasza:

Uhhh elég csúnya

Helyileg merre laksz??

Tényleg jó lenne, ha kennéd valamivel

2021. júl. 2. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!