Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Bokaficam után mikor járhatok...

Bokaficam után mikor járhatok a lábamon?

Figyelt kérdés
bokaficamom volt nincs szakadás se törés,de begipszelték és azt mondták 1 hét mulva kell viszamennem akkro megnézik de a ficam után már a 3-ik napon sem fájt a 4 edik napon meg már rááltam de nem fáj,fel van vágva a giszem ugy kötözték be de magamnak akarom levenni 1 hét elteltével gondolom nem lesz abbol baj?
2021. jún. 1. 09:01
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha igazán csak ficam, akkor azt a legtöbb országban azzal gyógyítják, hogy azt mondják, hogy 24 óra után állj rá és kezdj el járni minél előbb. Nem kell erőltetni, szépen lassan, de használni kell.

Nekem az első ficamom Mo-n volt, 6 hétre begipszelték (azért súlyosabb volt) és azóta éves szinten kimegy a bokám. Volt már, hogy külföldön is. Mindig, amikor bementem kórházba külföldön azt mondták, hogy első 24 óra pihentessem. Legyen felpockolva, jegelve stb de utána lassan kezdjem el használni, mert ha nem, akkor még a bokatartó izmok is elgyengülnek, ami nem segít a felépülésben. (Négy különböző ország orvosairól van szó, szóval még nem is Mo vs egy ország...)

2021. jún. 1. 09:17
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A gipsszel jól kicsesztel veled.

Akkor 1 hónap minimum +3 hónap gyógytorna.

Amïgy meg csak egy bokarögzítőt kellett volna kapnod, és mi él többet mozgatni, majd fokozatosan terhelni

2021. jún. 1. 13:57
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha kap gyógytornát... 1-es vagyok, nekem pl nem adtak, pedig 6 hétig voltam begipszelve...
2021. jún. 2. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!