Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mennyi időre szokták begipszel...

Mennyi időre szokták begipszelni az ínhüvelygyulladást?

Figyelt kérdés

2021. máj. 15. 09:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Köszönöm a választ!

Ma voltam kézsebésznél. Holnap reggel 7 órára mennem kell a kórházba, be fogja gipszelni :/

Most csak egy felkötőbe tette bele, azt mondta is, hogy gipszet is így kell hordani majd.

De azt nem is kérdeztem és nem mondta, hogy az ujjaimat is gipszelni fogja..

Milyen lesz, amikor begipszelnek, fáj?

A gyulladás miatt már az is fáj, ha hozzáérnek finoman. Nem fogja folyamatosan szorítani a gipsz vagy húzni a súlya?

Rámteszik és jöhetek is haza vagy várni kell hogy száradjon?

Utána rögtön jelentkezni kell a háziorvosnál? Csak mert nem tudom megoldani hogy autóval menjek és frissen gipszelve buszra nem szeretnék ülni. Háziorvos csak a papírt adja ki vagy meg is kell konkrétan néznie a kezemet?

2022. júl. 28. 13:54
 12/21 anonim ***** válasza:

Hát nem akarlak elkeseríteni, de számíthatsz rá, hogy az ujjaidat tuti begipszelik. Ezt így rögzítik, nekem háziorvos mondta, hogy csak így tud rendesen pihenni a kezem.

Logikus végülis, mert így nem tudom használni. Hüvelykujj van kint a gipszből.

A gipszeléstől nem kell félni.

Velem a gipszelő nagyon rendes volt, fájt nekem is a kezem nagyon, de extra óvatos volt.

Elmondta mikor mit csinál. Ilyen puha vattát kaptam a gipsz alá. Mikor tekeri fel a gipszet és lemegy az első tekercs, igazítani fogja a csuklódat, ujjaidat, az fog fájni picit. Utána jön még egy réteg, utána már csak így simogatja a gipsz felületét.

Nekem utána kb 10 percet kellett várni, kérdezte, hogy nem nyom e valahol, jó e így. Utána felkötötte a nyakamba és mehettem.

Engem kocsival vittek, így mentem háziorvoshoz vissza a gipszelés utáni napon.

Őszintén, én az ujjaim miatt nagyon kivoltam, első héten minden nap vágattam volna le a gipszet.. aztán megszoktam, muszáj volt.

Háziorvos amúgy nekem leszedte a felkötőt és megnézte a gipszet, nézte nem szoros e, hüvelykujjamat nézte meg kérdezte milyennek érzem.

Lehet megvizsgál téged is, mert minden gipszelés után volt nekem vagy nála vagy a kórházban keringés ellenőrzés.

Azért írom, hogy minden gipszelés, mert nekem közben a másik kezemet is begipszelték ugyanezzel, nem egyszerre persze. Jelenleg 3.hetet töltöm gipszben, még 3 van..

2022. júl. 28. 14:16
 13/21 anonim ***** válasza:

Jaj :/

Ez hülye kérdés valószínű de hova kell gipszelésre bemennem?

7 óra az oké, de hova? Vissza a kézsebészetre?

Annyi van írva, hogy 7 órakor gipsz felhelyezése céljából ambulanciánkon jelentkezzen..

2022. júl. 28. 14:25
 14/21 anonim ***** válasza:

Azóta már fent van a gipsz, sőt ma gipszeltek át.

4 ujjat kellett teljesen és a könyökömig fel.

Elvileg így fog meggyógyulni, úgyhogy ki kell bírni.

Ami jó, hogy most nem érzem, hogy fáj. Első héten még éreztem, mostanra nem.

Miután leveszik a gipszet, nagyon be lesz állva a kezem? Fájni fog utána?

2022. aug. 9. 14:37
 15/21 anonim ***** válasza:
Volt akinek gipszet javasoltak de nem ment bele? Magánorvost tudtok esetleg Pesten?
2022. okt. 24. 14:26
 16/21 anonim ***** válasza:

Elsőre nem egyeztem bele. Rá is írta a papírra hogy elutasítottam a javasolt gipsz rogzitest.

Utána voltam magánban. Persze vissza utalt kórházba. Ahol meg végül gipszbe tettek. Rosszul néz ki mert az egész kezedet begipszelik ujjakkal együtt konkrétan könyékig de ez ilyen. Lesz jó pár hét a hozzászokáshoz.. :D de viccet félretéve nem tudtam volna mást csinálni es az orvos sem. Így kénytelen vagyok kibírni.

2022. okt. 24. 14:59
 17/21 anonim ***** válasza:

Ha mindkét kezem érintett akkor mi van?

Mindkettőt nem gipszelik be ugye?

2022. dec. 9. 21:43
 18/21 anonim ***** válasza:

Dehogynem. Ha eltörik mindkét kezed, akkor is mindkettőt gipszelik..

Nekem tört mindkét csuklóm biciklivel zuhanáskor, mentő bevitt és röntgen után mindkét kezemet begipszelték és kötötték a nyakamba. Egy hétig 4 ujj és konyekig gipsz volt aztán ujjakrol lekerült végül és még így voltam 6 hétig

2022. dec. 13. 11:58
 19/21 anonim ***** válasza:

Kaptál gipszet?

Mindkettőt is gipszelik sajnos

2022. dec. 13. 13:02
 20/21 anonim ***** válasza:
Igen, tegnap mindkettőt gipszelni kellett. Egy szerencsén hogy nekem az ujjaimat nem tették gipszbe. Kézfej csukló és könyékig a karom. Egy hétig sínben lesz és utána végleges gipsz
2022. dec. 13. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!