Mitől vagyok teli kék zöld folttal?(végtagjaim)
Figyelt kérdés
Mostanában elég furcsa, hogy tele vagyok kék zöld foltokkal és egyre csúnyábbak. Eleinte nem érdekelt de mostmár kicsit ijesztőnek tartom.. BIZTOS VAGYOK BENNE, HOGY NEM ÜTÖTTEM BE SEMMIBE ÉS NEM ÜTÖTT MEG SENKI!!2021. márc. 18. 20:00
1/11 anonim válasza:
Leukémia. Sajnálom és részvétem.
2/11 anonim válasza:
Thrombocitopenya is lehet. Nem biztos hogy jól írtam. Nézz utána a neten. Alacsony verlemezke szám, vérzékenység. Nem vérzik az orrod vagy menstruáció stb, bármi amiben látnád hogy vérzékenyebb vagy mint voltál?
3/11 A kérdező kommentje:
A hajam is kegyetlenül hullik, nem tudom ez számít-e.
2. Válaszoló, nem semmi ilyen nem történt.
2021. márc. 18. 20:08
4/11 anonim válasza:
Hány éves vagy? Csak a végtagjaidon van? Van valamilyen betegséged? Szedsz vérhígítót? Gyakori orrvérzés, ínyvérzés, erős menzesz?
5/11 anonim válasza:
Lemaradt, hogy mekkorák ezek? Csak kék-zöldként veszed észre?
6/11 anonim válasza:
Nem tudom. De amikor hematologusnál voltam, kaptam vasat vénásan és ott kellett feküdnöm, ő meg fogadta a betegeket, akkor jött egy nő, akinek ez volt a tünete, valamilyen hematológiai betegsége volt, a nevét nem tudom, de létezik ilyen.
7/11 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok, nem szedek semmit és semmilyen betegségről nem tudok. Inkább kisebbek, de most egy hatalmas van a karomon. De az kegyetlen csúnya. Egy kettő lila is van néha-néha.
2021. márc. 18. 20:13
8/11 anonim válasza:
Aha, hát akkor érdemes lesz utánanézni, majd ha csillapszik a járvány. Hematológushoz kell majd elmenni. Családban sem volt ilyen? Gondolom ezek a foltok jönnek mennek, nem gyulladtak, nem viszketnek, szóval egy bevérzésnek látod te is?
9/11 anonim válasza:
Illetve egy vérvételt azért próbáljatok meg intézni minél hamarabb.
10/11 anonim válasza:
#2 a thrombocytopenia (alacsony vérlemezke szám) piros kis pontokat (purpurákat) okoz.
Kérdező: ha úgy gondolod, utána kellene ennek járni, menj el a háziorvoshoz, ha valóban sérülések nélkül szerzed ezeket a foltokat, biztos kérni fog egy labort vérképpel és véralvadási paraméterekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!