Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Beleléptem egy rozsdás szögbe?...

Beleléptem egy rozsdás szögbe? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Beleléptem egy rozsdás szögbe átszúrta a cipőt és nagyon nagyon picit beleállt a lábamba. Talán egy csepp vér ha volt, zoknin átütött talán 1 mm es vércsepp, de hazajöttem betadinnal bekentem, szinte nem csípte, pálinkával is leburítottam, akkor se csípte. Néha meg picit nagyon picit elkezd fájni, csak a ponton.De csak egy minimális annyira minimális pont. Szükséges a doki vagy nem? Ahol megszúrt nagyon pici a pont alig lehet látni

2021. jan. 31. 11:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
10-es. És ugyan hol? Vagy csak nem érteni magyar? Azt állítottam hogy 20 évig nem kaptam, nyilván kaptam ezután a sérüléskor. Azt mondta a doki utána, hogy most 5 évig nem kell szaladnom tetanuszért, ha megint sérülök. Hol ebben az ellentmondás?
2021. jan. 31. 13:00
 12/22 anonim ***** válasza:

11:

Hát pont az, amit leírtál.

1. A kérdező belelépett a szögbe. Többen javasoltuk a Tetanuszt.

2. Jöttél Te, aki lehurrogtál mindenkit, aki Tetanuszt javasolt.

3. Aztán kiderült, hogy Te magad is beleléptél egyszer egy szögbe, és Tetanuszt kaptál. (Akkor miért nem tiltakoztál?)

Szóval, nagyon valószínű, hoggy ha a kérdeező elmegy, kap egy Tetanuszt. Nem azért, mert a Gyakori kérdéseken javasolták, hanem azért, mert nem akar egy vérmérgezést megkozkáztatni. Lehet, hogy a kérdező nem fog elmenni, és semmi baja sem lesz. De ha elmegy, 99% a Tetanusz. (És 5 évig nem sem kell majd megint.)

2021. jan. 31. 13:08
 13/22 anonim ***** válasza:

12 értelmetlen vele a kommunikáció. Volt ott több mondat is, de ez ne zavarjon. A te értelmi szinteden csak annyi jött neked át, hogy kaptam a szög után. Az már nem, hogy azért kaptam, mert lényegesen több mjnt 5 éve nem kaptam tetanusz ellen oltást.

Lehet hogy a kérdező 2 éve kapott, akkor nem feltétlenül fog megint.

Ennyit mondtam, ezzel nem hurrogtam le senkit.

Ha az egód nem viseli hogy van amit nem tudsz, arról nem én tehetek. És sem sértődök meg, ha valaki olyat mond amit én nem tudok jól.

Az is butaság, hogy a vérmérgezés ellen van az oltás. A tetanusz ellen van, amit a Clostridium tetani baktérium okoz. Merevgörcs ami annyira durva tud lenni, hogy csonttörést is okozhat, közel 50% a halálozás esélye.

2021. jan. 31. 13:28
 14/22 anonim ***** válasza:
*veled
2021. jan. 31. 13:29
 15/22 anonim ***** válasza:

13:

Lassíts kicsit...

A kérdező sehol nem állította, hogy kapott 2 éve, vagy bármikor Tetanuszt. Tehát, most arre hivatkozni, hogy "Lehet hogy a kérdező 2 éve kapott,... " teljesen felesleges. Ha írta volna, hogy kapott, senki sem javasol Tetanuszt. Ennyi. Ne reagáld túl.

2021. jan. 31. 13:36
 16/22 anonim ***** válasza:

Ja, és a "nem hurrogtam le senkit" sem állja meg a helyét, pl. a "De hát az aljanép ezt jobban tudja, mert hát macanéni a falu bölcse is megmondta."

Szóval, kicsit figyelmesebb legyél, ha már ismeretlenül oltogatsz bárkit is... Béke.

2021. jan. 31. 13:38
 17/22 A kérdező kommentje:
Nyugi, nem kell vitatkozni ez miatt. Nem tudom, hogy kaphattam e most vagyok 16 éves. Általánosba azt mondjak az oltások között kellett olyannak is lenni amibe volt tetanusz ellen is. Nem tudom pontosan. De annyira nem nagy a baj, hogy átszúrta a lábamat, csak mondom megszúrt lett egy vércsepp és ennyi, ezért filózok hogy mi legyen
2021. jan. 31. 13:43
 18/22 anonim ***** válasza:
A kötelező oltások között nincs tetanusz. Hívd fel az orvosodat, az nem nagy fáradság.
2021. jan. 31. 13:49
 19/22 anonim ***** válasza:
Semmi gond, azért mondtam, hogy hogy nem feltétlenül kap azonnal, mert nem tudjuk hogy kapott e a közelmúltban. Remélhetőleg a doki tudja. Két esélyes, de nehogy valaki azért ne mutassa meg dokinak mert nem akar szuratni. Egyébként nekem is nehezemre esett elmenni, az győzött meg, amikor olvastam a tetanusz betegség “szépségeiről”.
2021. jan. 31. 13:54
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nem nem attól félek, hogy megböknek, hanem ugye a kérdés arról szól hogy minimális a szög bökése
2021. jan. 31. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!