Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Engedjem gipszbe tenni?

Engedjem gipszbe tenni?

Figyelt kérdés

Ín gyulladás miatt az orvos beutalt a kórházba és ő gipszet javasol.

Én nem szeretnék gipszet a lábamra.

Javaslatként fel van írva a beutalóra, hogy a “xy BNO akármi miatt javasolt a beteg láb teljes tehermentesítése, gipszkötés felhelyezése”..

Tőlem nem igazán kérdezte mit szeretnék, csak hogy ezt gipszelni kell és ír beutalót.

Kaptam időpontot holnapra.

Jelenleg fásli van a lábamon, ezt magándoki tette fel.

Holnap új vizsgalat lesz vagy ez alapján csak begipszelnek?

2021. jan. 18. 22:30
 1/8 anonim ***** válasza:
Engedd gipszelni
2021. jan. 18. 22:36
 2/8 anonim ***** válasza:

Nyilván az orvos, akihez mentél privatban, egy hozzáértő és tudja a dolgát.

Meg azért gipszelést nem szoktak csak úgy javasolni, azért az komolyabb dolog már, ha egy orvos ezt javasolja.

Nekem volt íngyulladás a lábamban, ami miatt kellett a gipszcsizma.

Először fekvőgipsz volt nekem 1 hétig. Bár utána se került a gipszre sarok, csak átgipszeltek és már nem kellett egész nap feküdni, de ráállni nem szabadott, mankót használtam, nem engedték terhelni, így ment le a gyulladás.

2021. jan. 18. 22:41
 3/8 A kérdező kommentje:

Fekvőgipsz végig?

És térdig teljesen be volt gipszelve a lábad emiatt?

Én eddig azt hittem, csak törést tesznek gipszbe.

Nagyon nehéz a gipsz, tudtál normálisan aludni vele vagy később közlekedni?

Nem fájt? Nem nagyon rossz, hogy nem tudsz mozogni benne?

2021. jan. 18. 22:48
 4/8 anonim ***** válasza:

Fekvő, de 1 hét után mondta az orvos az átkötés után, hogy mankóval lehet most már többet járkálni. Csak rálépni nem.

Én mikor lefeküdtem, mindig párnára tettem rá a gipszelt lábam, úgy volt kényelmes.

Előtte nekem sem volt gipszem, féltem tőle. De alaptalanul. Nem egy kellemes, jó dolog persze, ezt nem mondom, de megszoktam.

Amúgy van súlya, de azt is meg lehet szokni.

Fájni a gipszelés nem fog.

Az eleje húzósabb, mikor még fáj is a lábad a gyulladás miatt, de azért volt nekem is az 1 hét fekvés. Én azt betartottam, csak mosdóba mentem mankóval, egyébként fekvés felpolcolva a gipszet.

2021. jan. 18. 22:58
 5/8 A kérdező kommentje:
És mennyi idő volt, mikor vették le?
2021. jan. 18. 23:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Összesen majdnem 7 hét lett. Ünnep volt amúgy és így adtak időpontot a levételre.

De nekem már elég súlyos volt, talán megúszod kevesebbel, ha gipsz kell tényleg.

2021. jan. 18. 23:03
 7/8 anonim ***** válasza:

Mi lett belőle neked, begipszeltek?

Ez amúgy Achilles ín gyulladás?

2021. jan. 19. 12:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Megvizsgált a kórházi orvos, ő is gipszet javasolt, délelőtt sorra is kerültem, talptól térdig érő csizmát kaptam előre láthatólag 6 hétre. Nekem két hét ágy nyugalom és polcolást írtak elő. Utána gipszcsere, de járógipsz nekem se lesz, csak fekvő.
2021. jan. 19. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!