Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Ez lehet stroke vagy szívinfar...

Ez lehet stroke vagy szívinfarktus? Nagyon félek!

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok, nem vagyok még 18. Szóval, ma voltam sétálni a kutyával, és mikor hazaértem hatkor, akkor vettem észre hogy végig ilyen furcsa a bal lábam. Kicsit remegett, meg úgy éreztem, hogy nem tudja túl jól megtartani a sulyomat. A bal kezem pedig hónapok óta zsibbad, vagy ha nem is zsibbad akkor ilyen nagyon furcsán érzek vele. Mivel eléggé hipochonder vagyok, utána olvastam a stroke tüneteinek, meg találtam ilyen tesztet, amit meg lehet csinálni stroke gyanujakor. Az áll benne, hogy mosolyogjunk. A mosolyom szimmetrikus. Nyújtsuk ki a nyelvünket. Simán előre kinyujtottam a nyelvem, nem állt félre. Emeljük fel egyszerre a két kezünket. Ez is ment. Azt hiszem ennyi volt.

Na hát az lehetséges, hogy azért zsibbad a bal lábam, mert ma többet léptem, mint szoktam? A lépésszámláló több mint 9000 lépést mutat, és átlagosan 6000 lépést szoktam tenni naponta, hétvégén pedig 1000-3000 között.

Esetleg a kezzsibbadas betudható annak, hogy régen vagdostam a karom, és elvágtam valami olyat, amit nem kellett volna?

Vagy regebben eléggé sokáig fájt a nyakam ha balra néztem, még most is fáj a bal oldalt, és emiatt lehet a karzsibbadas? Esetleg becsipodhetett egy ideg?

2020. nov. 3. 21:17
 1/3 anonim válasza:
100%
Én is nagyon hipochonder vagyok és állandóan diagnosztizálom magam a legkisebb dolognál is, úgyhogy teljesen megértem, hogy aggódsz, de azok alapján, amiket nem mondtál nem hiszem nagy baj lenne, inkább ilyesmi, hogy megerőltetted magad, stb. Nekem barátom orvosira jár és állandóan fárasztom a bajaimmal, mindig mondja, hogy nincsen semmi bajod, de ha szeretnéd kihívom a mentőket és akkor mindig elmúlik minden "tünet" :D
2020. nov. 3. 21:23
 2/3 anonim ***** válasza:
Inkább valami gerincproblémára,becsípődött ideg stb gyanakodnék.
2020. nov. 4. 11:39
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azóta voltam kivizsgáláson, es nem találtak semmit, szóval jövő héten megyek még, megnézik az ágyakat és a csigojaimat,de amúgy az orvos is arra tippelt hogy lehet a csigojakkal van baj
2020. nov. 7. 06:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!