Egy pofon után csökkent a hallásom a fülemre,szerintem megrepedt a dobhártyám. Érdemes ezzel most kórházba menni?
Előző éjjel kaptam egy méretes pofont,és ma reggelre tűnt fel,hogy az érintett fülemmel tompábban hallok és,hogy folyamatosan zúg a fülem. Tudtommal nem folyt vér a fülemből,vagy ha igen akkor olyan kevés,hogy nem igen lehetett észrevenni. Ha befogom az orrom,becsukom a szám és elkezdem növelni a nyomást a fejemben akkor olyan,mintha a fülemen levegő szivárogna ki.
A hallásom nem sokkal rosszabb,mint az épp fülemre és egyáltalán nem fáj. Érdemes ezzel jelenleg a járványhelyzet alatt kórházba menni (ahol többszöröse a fertőzésveszély),vagy úgy is csak hazaküldenének?
Ha érdemes akkor SBO vagy fülorrgégészetre kellene menni?
Igen, beszakadt a dobhartyad.
Hívd fel a háziorvost, kapsz majd antibiotikumot.
Nem voltam végül orvosnál,többször is telefonáltam,de covid miatt káosz volt,nem vették fel átirányítottak stb,meg nem akartam megfertőződni ezért jegeltem a témát inkább.
Kb 1 hónapig vártam türelemmel,de alig gyógyult valamit a dobhártyám, orrfújásnál úgyszint "szelelt".
Aztán elkezdtem azon a fülemen aludni ami meg volt sérülve,direkt figyelve arra,hogy folyton azon az oldalon feküdjek és kb 3 nap alatt full rendbe jött,már abszolút semmi gond nincs, bírja a nyomást (mondjuk mély vízben nem voltam azóta...), teljesen jól hallok stb...
Annyi van,hogy amelyik fülemre kaptam a pofont kissé megváltozott a porcok alakja,és nagyon nehéz olyan fülhallgatót találnom ami nem esik ki belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!