Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Egy pofon után csökkent a...

Egy pofon után csökkent a hallásom a fülemre,szerintem megrepedt a dobhártyám. Érdemes ezzel most kórházba menni?

Figyelt kérdés

Előző éjjel kaptam egy méretes pofont,és ma reggelre tűnt fel,hogy az érintett fülemmel tompábban hallok és,hogy folyamatosan zúg a fülem. Tudtommal nem folyt vér a fülemből,vagy ha igen akkor olyan kevés,hogy nem igen lehetett észrevenni. Ha befogom az orrom,becsukom a szám és elkezdem növelni a nyomást a fejemben akkor olyan,mintha a fülemen levegő szivárogna ki.

A hallásom nem sokkal rosszabb,mint az épp fülemre és egyáltalán nem fáj. Érdemes ezzel jelenleg a járványhelyzet alatt kórházba menni (ahol többszöröse a fertőzésveszély),vagy úgy is csak hazaküldenének?

Ha érdemes akkor SBO vagy fülorrgégészetre kellene menni?

2020. okt. 31. 19:26
 1/7 anonim ***** válasza:
79%

Igen, beszakadt a dobhartyad.

Hívd fel a háziorvost, kapsz majd antibiotikumot.

2020. okt. 31. 19:28
 2/7 anonim ***** válasza:
9%
körzeti ír egy beutalót fül-orr-gégészetre, valószínűleg úgyis kapsz majd egy időpontot tavaszra, vagy későbbre, de addig legalább ráérsz meglátni, hogy rosszabbodik-e.
2020. okt. 31. 19:30
 3/7 anonim válasza:
100%
Én kórházba nem mennék, de egy fül-orr gégészeti magánrendelést felkeresnék amint lehet. Addig is amíg orvos nem lát, nagyon figyelj rá, hogy ne menjen bele víz, mert nagyon csúnyán be tud gyulladni.
2020. okt. 31. 19:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Fül orr gégészhez menj, nem kell beutaló
2020. okt. 31. 19:53
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Dobhártya szakadás.Nekem is volt. Hónapokig gyógyult, kezelésre kellett járnom. Mindenképp muszáj elmenned a fül orr gégészetre.
2020. okt. 31. 21:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Voltál orvosnál?
2021. márc. 24. 20:50
 7/7 A kérdező kommentje:

Nem voltam végül orvosnál,többször is telefonáltam,de covid miatt káosz volt,nem vették fel átirányítottak stb,meg nem akartam megfertőződni ezért jegeltem a témát inkább.

Kb 1 hónapig vártam türelemmel,de alig gyógyult valamit a dobhártyám, orrfújásnál úgyszint "szelelt".

Aztán elkezdtem azon a fülemen aludni ami meg volt sérülve,direkt figyelve arra,hogy folyton azon az oldalon feküdjek és kb 3 nap alatt full rendbe jött,már abszolút semmi gond nincs, bírja a nyomást (mondjuk mély vízben nem voltam azóta...), teljesen jól hallok stb...

Annyi van,hogy amelyik fülemre kaptam a pofont kissé megváltozott a porcok alakja,és nagyon nehéz olyan fülhallgatót találnom ami nem esik ki belőle.

2021. márc. 24. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!