Edzés sérült gerinccel?
Figyelt kérdés
Hali. Az a helyzet, hogy lassan 2 éve, baleset következtében 2 csigolyám megsérült.
Ezeket ugye nem igazán szabad terhelni (amúgy is fáj), de szeretnék elkezdeni edzeni, gyúrni, hogy rendbeszedjem a testemet.
Kihez kell fordulnom, ha ilyen gyógytornász tudással rendelkező edzőt keresek? Vanak erre szakemberek?
2020. okt. 9. 14:47
1/4 anonim válasza:
Bizonyára van erre gyógytornász szakember, de gerinc problémákra főleg úszást szoktak erősítésre javasolni.
2/4 Sunshinedoll válasza:
Vannak edzők, akik egyben gyógytornászok is, illetve sok olyan edző is van, aki foglalkozik mozgásfejlesztéssel.
Én ismerek több olyan edzőt is, aki számos vendégének pl. totál megszüntette pl. a gerincsérves tüneteit egy életre, pedig az orvosok műteni akarták.
Én elsőre orvost kérdeznék meg, mennyire terhelhető a gerinced és milyen gyakorlatokkal, aztán meg gyógytornászhoz mennék.
3/4 anonim válasza:
"rendbeszedjem a testemet" = testképzavaros vagyok és csak azért is gyurmálok, bármim is fáj
4/4 Yolo2 válasza:
2 éves sérülés azért elég régi már, beszélj az orvosoddal, majd azok alapján keress fel pár alkalomra egy gyógytornászt és ők elmondják majd mire figyelj és mit hogyan csinálj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!