Munkavédelemmel kapcsolatban jártas valaki?
Dolgoztam egy helyen több mint fél évet a baj csak az hogy ebből a felét voltam bejelentve..
Nem ez a lényeg. Nem kaptam balesetvédelmi oktatást és egészségkárosodást szenvedtem aminek a hatását akkor is éreztem csak nem tudtam hova tenni.
Forrasztani kellett. Folyasztószerrel. Füstölt. Füst elszívó volt csak nem működött. Mikor felhívtam rá a figyelmet azt mondták. Ez már évek óta probléma.
Intenzíven köhögtem. Éreztem hogy valami nem oké a fogaimmal. Mintha megpuhultak volna... Persze biztos nem csak a fogzománcom károsította ami ilyen érzést keltett.
Voltak gépek. Amik 380al mentek mint az enyém is. Néha kigyulladtak. Mert nem működtek megfelelően. Amit gyártottunk hőérzékelő termosztátok. Mikor leforrasztottam foszforsavval kellet mosni. Akkor nem tudtam aztsem hogy sav.. De volt olyan gép aminek a végtermékét lugban kellett áztatni.
Kesztyűt persze nem adtak.
A körmeim elszíneződtek és elvékonyodtak.
Volt olyan hogy az egyik gépből szivárgott valamilyen folyadék egyenesen a villany vezetékre és szólva lett a tmk-snak aki annyit mondott hogy ő hozzá nem nyúl aztán csak odarakott egy műanyag vödröt hogy abba csöpögjön. De azért más dokgozzon rajta nyugalommal.
2020ban én még ilyet nem láttam. Névtelen bejelentést tettem a kormányhivatalban hogy veszélyben vagyok a munkahelyemen menjenek ki.
De semmi sem történt.
Így megy ez ebben az országban?
Pénzmosoda volt aki azt mondta hogy az egész cég az..
Mintha megragadt volna a komunizmusban mondták az öregebb dolgozók.
Botrány.
Azóta kihúzták két fogam és egy mostis bevan gyulladva... Biztos vagyok benne hogy a folyasztószer miatt amit belélegeztem. Teljesíthetetlenre emelték a normát. És ugy fizettek 8 ora munkát ha meg tudtam csinálni. Egyébként ha fele sikerült akkor csak 4 órát fizettek ki.
De istenem emberek vagyunk nincs egyforma napunk. Volt olyan gép ahol csak másfél órát lehetett egy nap összehozni.
Komolyan szégyen ami itt megy...
Persze biztos nem mindenhol meg kereshetek normális helyet. De az nem adja vissza a fogaimat es eleg draga a pótlás...
Komolyan fel kellene őket jelenteni. De nemtudom hogy.
Hallott egyáltalán valaki hasonlóról?
24|L
Nem kártérítést akarok.. Hanem hogy bezárjanak... Énsem hinném el ha nem éltem volna át.
És énsem hiszem el hogy van engedélyük pedig van.. Ezekszerint.
Lehet hogy lefizettek valakit?
Nem értek ehhez de tudom hogy ez nem törvényes.
Mit javasoltok mit lehetne tenni?
Őszintén? Engedd el. Semmit nem tudsz tenni. Ez a szomorú valóság.
Ha minden helyet bezárnának, ahol nem tartják be a munkavédelmi előírásokat, a gyárak 80%-a bezárna.
Hát ez nagyon szomorú sajnos. Azért köszönöm a válaszokat.
Legközelebb körültekíntőbben választok munkahelyet.
Ez, ha jól írtál le mindent, egy tipikus foglalkozási megbetegedés. A vegyi anyagok nem mind barátságosak.
(06 80) 204-292 ez a Innovációs és Technológiai Minisztérium
Munkavédelmi Főosztályának ingyenesen hívható zöld száma. Hívható: keddi és csütörtöki munkanapokon: 8.30-16.00. Pont az ilyen esetek bejelentését (is) várják. Rájukküldik a kommandósokat is! Nem a Kormányhivatalt kell értesíteni.
A folyasztószer nevére emlékszel? Utánajárnék a biztonsági adatlapjának...
Kártérítés ügyében, ha érdekel esetleg, egy ügyvéddel, munkabiztonsági szakemberrel és foglalkozás egészségügyi orvossal (vagy ezek mindegyikével) beszélj.
Ezt a gépet elgának hívják amit elküldtem ez gyulladt ki.
Szerintem nem csoda hisz őseink is ezen forrasztottak.
Én másfajta fajta gépen dolgoztam ezen nemis mertem volna. Nade az sem volt piskóta.
Ezeket kellet egy rézcsőre húzni és membránra olvasztani ami a folyasztószertől büdösen füstölt.
Sajnos nem emlékszem a folyasztószer nevére csak hogy full fehér dobozos volt de a neten hiába keresgéltem nem találtam meg. Csak hasonlót aminek piros a kupakja de ennek fehér volt.
Itt a képen is éppen a kupakjában van mert abban kellett vele dolgozzak. Sima vizet kellet hozzá önteni hogy hígabb kenhetőbb legyen.
Ugyan ilyen cimke volt rajta ugyan ilyen doboz csak fehér kupakos.
Rengeteg képet készítettem mikor felmodtam sokat kitöröltem sajnos.
Van egy videom ahol látszik mennyire füstöl ahogy forrasztok.
De ha bejelentést teszek a telefonszámon ugyis mindent ugyan ugy fognak találni elszívóberendezés minden nélkül. És az a folyasztószer van amit akkor használtam minden ugyan úgy talán még a pók is a sarokban 😁.
Köszönöm a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!