Munkások nyugat-európában a munkavédelemre miért figyelnek jobban?
Figyelt kérdés
Németországban építkezéseken többször láttam azt hogy a munkások mindig, minden védőeszközt figyelmeztetés nélkül hordanak, sőt többen még olyan sérv ellen védő övet is amit a testépítők hordanak edzés közben mikor nagy súlyt emelnek.
Persze nem tudom ez általános e ott, de Magyarországon a munkavédelmi eszközök hordása az ugye mindennapi hiszti, hogy "vegye fel az aki kitanáta..."
2020. febr. 2. 22:47
1/1 anonim válasza:
Az egyik, mert ott nagyon durván büntetnek érte. Ott az egyszerű munkásból 12 pont egy tucat. Ha nem veszi fel akkor másnap már nem is kell mennie dolgozni a helyére vár még 12 másik munkás. Ami még eltér (bár egyre kevésbé), hogy pl. Németorszgában nagyon jó minőségűek ezek a cuccok, és nem spórol rajta a munkáltató megveszi a legjobb, legkényelmesebb cuccot (legalábbis ahol én eddig jártam, nem a gagyit). Nálunk megveszik a legolcsóbb, legggyibbat amiben tényleg rossz dolgozni. Németországban az egyik építkezésen olyan sisakot kaptunk, hogy nem is éreztem, hogy a fejemen van annyira kényelmes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!