Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Elvágtam a kisujjam zsibbad...

Elvágtam a kisujjam zsibbad mit tegyek?

Figyelt kérdés
2020. szept. 6. 17:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Írj ki egy kérdést a gyakorira.

De részleteket nehogy elárulj, és eszedbe se jusson képet feltölteni hozzá!

2020. szept. 6. 19:38
 2/3 anonim ***** válasza:
Úgy könnyű lenne. Így tessék pontos választ adni. Jól feletett kérdésre, amihez képek is vannak, bárki tud jó választ adni. Erre viszont igazi kihívás. De megprobálom. A válasz tehát: semmit, többen túléltek már ilyesmit.
2020. szept. 6. 22:21
 3/3 anonim ***** válasza:

Nos, ha zsibbad, akkor szerintem, bár nem vagyok orvos, sikerült az ideget megsérteni.

Egyszer belerobbant egy szilánk a jobb kisujjam utolsó percébe, a külső szélén, a köröm mellett.

Azonnal mintha elektrosokkolóval csaptak volna meg, tudtam, hogy ez ideg volt. Pont olyan volt, mint amikor a könyököd bevered, az egész hosszában egészen az agyamig bumm!

Utána nem éreztem a kisujjam szélét a köröm magasságáig.

Az orvos kitakarította, összeragasztotta, azt mondta, biztos nem volt ideg.

Én tudtam, hogy nyilván az volt.

Utána vigyáztam, hogy ne verjen oda semmihez.

Eltelt több, mint másfél év, és szerencsére majdnem teljesen visszatért az érzés bele, hozzáérést, hőmérsékletet, nyomást érzek vele, minimálisan más, mint az eredeti.

Másik ismerősöm a csuklóját szántotta fel egy sziklával, neki most sem érez a harmad keze.

Van, hogy össze kell barkácsolni az idegpályákat, aztán meg imádkozni, hogy összekapcsolódjon a két vég.

Én szurkolok, és vigyázzon mindenki az idegszálaira, mert felbecsülhetetlen értéket képviselnek.

Velük érezzük a testünket.

Gerincre is tessék vigyázni, mert abból ágazik le az összes idegpálya.

Nehéz tárggyal nem fordulunk oldalra!

Nem emelünk, csak lábból, ha túl nehéz, kérünk segítséget, ha kockázatos, nem csináljuk, és ha dühből, indulatból csinálunk bármilyen fizikai munkát, adjunk magunknak öt percet leülni, és lehiggadni.

2020. szept. 12. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!