Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Miért gondolják az emberek...

Miért gondolják az emberek azt, hogy otthon ha megráz az áram, akkor meghalsz?

Figyelt kérdés

Ez az egyike a legnagyobb tévhiteknek! az áramütés feszültségfüggő, de az amper mennyisége öl. 220V plusz annyi amper amennyit te felveszel az simán halálos kimenetelű. ez oké.

DE! A házban KÖTELEZŐ!!! a FI relé! Ez a lényege. életvédelmi relé. Ha megérinted a fázist, vagy föld zárlatos lesz, akkor kiold. És épp csak annyi időre ráz meg az áram, ami még nem okoz maradandó károsodást.

Ennyi. Ezt elmagyaráztam egy aggódó anyukának, de nem volt kéeps befogadni az infót és tovább kötöszködött, hogy már pedig de, meg fog halni az illető, ha megrázza az áram. Amúgy feltételezem ,hogy szerintem az áram az csak úgy van és az halálos.

Természetesen vannak szélsőséges esetek, ahol olyan nagyon fiatal gyermeket ér áramütés vagy idős szívproblémás embert, hogy még attól a kb 0.07 sec-gi tartó áramütés alatt is leáll a szíve, de az csak 1%-uk a baleseteknek.

Megjegyzem engem is rázott már meg a "kettőhúsz" nemegyszer. Régi orosz készülék aminél "testelt a fázis". ne mvolt kellemes, de nagyon szépen oldott a FI relé.

2020. jún. 29. 17:57
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
szerinte*** nem szerintem
2020. jún. 29. 17:58
 2/11 A kérdező kommentje:
Ja meg mégegy dolog: az áram a kisebb ellenállás fele folyik, tehát ha egy hajszárítót lógatok a vízbe, miközben én fürdök benne, akkor előbb lesz földzárlatos, minthogy engem megtalálna. Tehát le fog oldani a FI relé anélkül, hogy megrázott volna engem. Ez a lényege. """De persze nagyon halálos, aha"
2020. jún. 29. 18:02
 3/11 A kérdező kommentje:
nem az áramütést kerüli el, hanem annak az idejét és erősségét! Tehát::: nem halsz bele. Ezért van. Na és most jön a kérdés: Mégis honnan ered az a tévhit, hogy öngyilkosok lesznek az emberek azzal, hogy hajszárítót dobnak a fürdővizükbe?
2020. jún. 29. 18:04
 4/11 anonim ***** válasza:
76%
A FI relét ma már kötelező minden új elektromos hálózatba beépíteni, de a régi épületekben lehetnek még olyanok, ahol nincs. Ahogy nem földelt konnektort is ma már szigorúan tilos újonnan felszerelni, de ha régről van fent, akkor az maradhat. Találkoztam is ilyennel egy nyaralóban. FI relé nuku és csak egy földelt konnektor volt, a többi földeletlen (azt már nem mértem meg, hogy a föld be volt-e kötve abban az egyben, nem multiméterrel mentem nyaralni, de feltételeztem hogy igen és oda dugtam a laptopom). Na ilyen helyeken simán kaphatsz halálos áramütést, ha egy testzárlatos cuccot bedugsz egy földeletlenbe.
2020. jún. 29. 18:05
 5/11 A kérdező kommentje:
Na ja. ez igaz. de én most konkrétan egy újépítésű házra gondoltam, ahol véletlen egy konnektorba nem raktunk kupakot a 2 éves kislány miatt... Egyébként is. Stoppos, tehát csak európai szabvány dugvillát lehet bedugni
2020. jún. 29. 18:20
 6/11 anonim ***** válasza:
76%

Még mielőtt oltárt emelnél és vallást alapítanál a FI-relének, azért ahogy az előttem hozzászóló írja, sok régi hálózatban nincs!

Tehát én változatlanul nem ajánlanám senkinek (és neked sem), hogy a fürdőkádban játsszon a hajszárítóval :D

2020. jún. 29. 18:26
 7/11 anonim ***** válasza:
76%

Egyrészt: ha a fázis és a nulla közé kerülsz, akkor nem old le.

Másrészt: nem mindig létezett fi-relé, és a mai napig nem mindenhol van minden normálisan földelve.

Plusz: vízben az emberi test ellenállása is csökken.

2020. jún. 29. 18:31
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam ,hogy ezek tán nyugodtan játszadozzál hajósat a hajszárítóval és papucsra tedd ahosszabbítót a medencébe, csupán megjegyeztem :)
2020. jún. 29. 18:52
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Talán azért, mert halak már így meg emberek.
2020. jún. 29. 19:11
 10/11 anonim ***** válasza:

#8: Csak határozottan kijelentette, hogy nem halsz bele.

Igen, lehet, valóban csak 1% a halálos kimenetel, nem ismerem a statisztikákat. De hiszek neked. Az 100-ból 1.

Ha az én szerettem esne bele, nem vigasztalna, hogy lehetett volna 99% esélye a túlélésre.

2020. jún. 29. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!