Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mellkas, hát fájdalommal edzés?

Mellkas, hát fájdalommal edzés?

Figyelt kérdés

A tényekkel szeretném kezdeni. 26 éves férfi vagyok. Két hete hagytam fel a dohányzással 11 év után. 2 hete kezdtem el edzeni, saját testsúlyos gyakorlatokat, végzek, fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás stb. Minden nap edzek, heti 1 nap kivételével.

A problémám 6 napja kezdődött.

1 nap: reggel éreztem, hogy nyom a mellkasom, de nem foglalkoztam vele elmentem edzeni, estére kifejezetten rosszabb lett.

2. nap: reggelre sokkal jobb lett mint előző este, de nap közben fokozatosan rosszabb lett, szintén elmentem edzeni ,estére már a levegővétel is fájt, alig bírtam feküdni.

3. reggel újra jobb lett, ezen a napon már kihagytam az edzést, estére pedig voltak fájdalmaim de közel se olyan intenzíven mint a korábbi napokban

4. napon szintén nem mentem edzeni, este éreztem a fájdalmat, de elviselhető volt

5. napon 2 nap pihenés után még mindig jelen van a fájdalom.

6. napon a fájdalom jelen van, 3 napja változatlan erősségű

A fájdalom helye: jobb mellkas, néha ugyanebben a magasságban a hátam jobb oldala.

A fájdalom jellege: inkább nevezném szúró fájdalomnak mint nyomónak, de nem tudom pontosan eldönteni melyikről is van szó. ( úgy írnám le, hogy tompa,szúró fájdalom)

A jelentkezése: egyértelműen bizonyos pozíciókban sokkal jobban érezhető,

például: állva, kihúzott testtartással konstans érezhető a fájdalom és nagy levegővételre fokozódik.

Csuklásnál szintén.

ellenpélda: Laza ülő, testtartásban szinte nem is érezni.

Az az igazság, hogy nem tudom eldönteni a gerincemből, esetleg háttáji részekből sugárzik át előre, vagy a mellkasomba a fájdalom, vagy a mellkasomból hátra.

Merjem-e folytatni az edzést?

Mennyi időt hagyjak neki mielőtt orvoshoz fordulok?

Milyen orvoshoz forduljak először?

2020. febr. 27. 10:15
 1/3 anonim ***** válasza:
83%

Szerinted ez így működik, hogy egyszer csak gondolsz egyet és tízévnyi bagózás után hirtelen életmódváltással nekiállsz napi rendszerességgel erőedzéseket tartani? :o

Izmok, ízületek felkészítése, terhelés lassú növelése, pihenőnapok, regenerálódás sehol? Nem tudom, min csodálkozol..

2020. febr. 27. 10:46
 2/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Normál esetben sem lehet intenzíven ilyen hirtelen belekezdeni, fokozatosan kell, de azért én megfontolnám a lehetőségét a keringési, vagy terheléssel összefüggő problémának is.
2020. febr. 29. 11:44
 3/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
2 hétre leállnék, háziorvoshoz menj, ő felméri a problémát a panaszok alapján és ha indokolt, elküld szakorvoshoz.
2020. febr. 29. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!