Mellkas, hát fájdalommal edzés?
A tényekkel szeretném kezdeni. 26 éves férfi vagyok. Két hete hagytam fel a dohányzással 11 év után. 2 hete kezdtem el edzeni, saját testsúlyos gyakorlatokat, végzek, fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás stb. Minden nap edzek, heti 1 nap kivételével.
A problémám 6 napja kezdődött.
1 nap: reggel éreztem, hogy nyom a mellkasom, de nem foglalkoztam vele elmentem edzeni, estére kifejezetten rosszabb lett.
2. nap: reggelre sokkal jobb lett mint előző este, de nap közben fokozatosan rosszabb lett, szintén elmentem edzeni ,estére már a levegővétel is fájt, alig bírtam feküdni.
3. reggel újra jobb lett, ezen a napon már kihagytam az edzést, estére pedig voltak fájdalmaim de közel se olyan intenzíven mint a korábbi napokban
4. napon szintén nem mentem edzeni, este éreztem a fájdalmat, de elviselhető volt
5. napon 2 nap pihenés után még mindig jelen van a fájdalom.
6. napon a fájdalom jelen van, 3 napja változatlan erősségű
A fájdalom helye: jobb mellkas, néha ugyanebben a magasságban a hátam jobb oldala.
A fájdalom jellege: inkább nevezném szúró fájdalomnak mint nyomónak, de nem tudom pontosan eldönteni melyikről is van szó. ( úgy írnám le, hogy tompa,szúró fájdalom)
A jelentkezése: egyértelműen bizonyos pozíciókban sokkal jobban érezhető,
például: állva, kihúzott testtartással konstans érezhető a fájdalom és nagy levegővételre fokozódik.
Csuklásnál szintén.
ellenpélda: Laza ülő, testtartásban szinte nem is érezni.
Az az igazság, hogy nem tudom eldönteni a gerincemből, esetleg háttáji részekből sugárzik át előre, vagy a mellkasomba a fájdalom, vagy a mellkasomból hátra.
Merjem-e folytatni az edzést?
Mennyi időt hagyjak neki mielőtt orvoshoz fordulok?
Milyen orvoshoz forduljak először?
Szerinted ez így működik, hogy egyszer csak gondolsz egyet és tízévnyi bagózás után hirtelen életmódváltással nekiállsz napi rendszerességgel erőedzéseket tartani? :o
Izmok, ízületek felkészítése, terhelés lassú növelése, pihenőnapok, regenerálódás sehol? Nem tudom, min csodálkozol..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!